17 Ιανουαρίου 2016

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα, προβλήματα σε πολλές περιοχές

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που σάρωσε το τελευταίο 24ωρο όλη τη χώρα.

Στην Αττική τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν κυρίως σε Μαρούσι, Χαλάνδρι και Νέα Ερυθραία από τους ισχυρούς ανέμους. Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έγιναν συνολικά 164 κλήσεις για πινακίδες και άλλα αντικείμενα που έπεσαν στους δρόμους, καθώς και για κοπές δένδρων.

Στα Τρίκαλα κατάρρευσε η γέφυρα της Διάβας στην Καλαμπάκα το βράδυ του Σαββάτου από τα ορμητικά νερά του Πηνειού. Σύμφωνα με το trikalavoice.gr μαζί με τη γέφυρα ο ποταμός παρέσυρε και ένα τεχνητό φράγμα που είχε κατασκευαστεί το περασμένο καλοκαίρι.

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία και στο παραλιακό μέτωπο των χωριών του Δήμου Ναυπλιέων και συγκεκριμένα στην Πλάκα Δρεπάνου, στα Ίρια, στους Μύλους της Λέρνης, αλλά και στην Παραλιακή Ναυπλίου - Μύλων, μετά την Νέα Κίο προς Μύλους, όπου η θάλασσα φούσκωσε και γέμισε το δρόμο με πέτρες και ξύλα.
Η έντονη βροχόπτωση και οι θυελλώδεις νοτιάδες σε συνδυασμό με την σφοδρή θαλασσοταραχή, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο των τουριστικών χωριών του Ναυπλίου, αφού η θάλασσα βγήκε έξω και μπήκε σε υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων. Χαρακτηριστικό της όλης ζημιάς που έχει προκληθεί είναι η καταστροφή του παραλιακού δρόμου στην Πλάκα Δρεπάνου. Επίσης, ζημιές προκλήθηκαν και στην παραλία των Μύλων όπου η θαλασσοταραχή έβγαλε πέτρες και άλλα φερτά υλικά.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777