23 Ιανουαρίου 2016

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ Α.Υ.Π.Σ. (καταστατικό)

ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ο παλαιού τύπου συνδικαλισμός όπως αυτός εκφράστηκε τα τελευταία είκοσι χρόνια μέσω του στενού εναγκαλισμού των οργάνων του με την πολιτική εξουσία έχει αποτύχει σε κάθε επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης και τα αποτελέσματά του είναι καθημερινά αυταπόδεικτα.

Σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης δεν είναι να αποτελέσει ένα ακόμα μέσο εξυπηρέτησης λίγων στις πλάτες και σε βάρος των πολλών αλλά αντιθέτως σκοπεύει απαλλαγμένη από κάθε είδος Εργοδοτικής, Κομματικής, Κυβερνητικής και Κρατικής εξάρτησης και παρέμβασης, στη βάση ενός ανθρωποκεντρικού προσανατολισμού να μετασχηματίσει το Πυροσβεστικό Σώμα σε ένα σύγχρονο και πρωτοπόρο για τη Δημόσια Διοίκηση οργανισμό που θα επιστρέφει την αποδοχή και το σεβασμό της κοινωνίας στον ίδιο τον εργαζόμενό του.

Η κίνηση μας ανταποκρινόμενη στην επιθυμία και στις προτροπές της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων για ένα νέο συνδικαλιστικό κίνημα, πιο άμεσο, αποτελεσματικό και ικανό για βαθιές τομές στο υπηρεσιακό κατεστημένο και αφουγκραζόμενη τη φωνή του απλού εργαζόμενου, έρχεται να καλύψει το έλλειμμα εκπροσώπησης της γνώμης των Πτυχιούχων Αξιωματικών, Πυρονόμων, Υπαξιωματικών & Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος και σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στο να παρουσιάσει μια επίπλαστη ωραιοποιημένη κατάσταση που ουδόλως θα ανταποκρίνεται στην οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας, αλλά και ουδόλως θα είναι συμβατή με τα διαρκώς συρρικνούμενα οικονομικά δεδομένα και την εν γένει υφιστάμενη υπηρεσιακή κατάσταση.

Αντίθετα, η Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Π.Σ. (Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ.) έχει ως στόχο να αποτελέσει μια δυναμική ομάδα ώσμωσης και σύνθεσης ιδεών και τεχνογνωσίας από Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς επιστημονικά εκπαιδευμένους και καταρτισμένους σε ποικίλα αντικείμενα πυροσβεστικού ενδιαφέροντος με απώτερη επιδίωξη την πραγματική αναβάθμιση και ποιοτική μετεξέλιξη και εξύψωση του πυροσβεστικού επαγγέλματος, τη θεσμοθέτηση και λειτουργία της πολυπόθητης και πολυαναγγελθείσας αξιοκρατίας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και σε όλα τα επίπεδα, την επωφελή αξιοποίηση των επαγγελματικών αρετών του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτό και τη διεκδίκηση, διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, επαγγελματικών, οικονομικών και ασφαλιστικών συμφερόντων των μελών της, αλλά και της ευρύτερης πυροσβεστικής οικογένειας.
Έτσι η κίνηση της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ. με συνέπεια και ειλικρίνεια έρχεται να παρουσιάσει μια σειρά θέσεων και προτάσεων που σκοπό έχουν να τερματίσουν οριστικά διαφορές, γνώστες σε όλους μας, αναχρονιστικές αντιδημοκρατικές και αναξιοκρατικές και παραδιοικητικές τακτικές που τόσο έχουν βλάψει το Πυροσβεστικό Σώμα και τον ομαλό εργασιακό βίο και επαγγελματική εξέλιξη των υπάλληλων του, και να δώσουν ικανή λύση στα προβλήματα του κλάδου μας που στην σύγχρονη οικονομική, πολιτική και κοινωνική συγκυρία που βιώνουμε έχουν γιγαντωθεί.

Διαβάστε ολόκληρη την διακήρυξη στo επίσημο Blog της Ένωσης ΕΝΩΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Π.Σ.


Σ.Δ: Μετά από ερώτηση που μου έγινε από συναδέλφους Πυροσβεστές Πενταετούς Υποχρέωσης για το αν γνωρίζω αν μπορούν να εγγραφούν ως μέλη της   Ενωσης Πτυχιούχων Α.Υ.Π.Σ. αφού κατέχουν πτυχίο (ΠΕ, ΤΕ), επικοινώνησα με αυτήν και η απάντηση ήταν πως "στο όρο Πυροσβέστες που αναφέρεται το καταστατικό αφορά όλους τους Πυροσβέστες και τους Μόνιμους και τους Π.Π.Υ. οπότε και μπορούν να εγγραφούν μέλη"
Για περισσότερες πληροφορίες για τους σκοπούς της Ένωσης μπορείτε να διαβάσετε το καταστατικό της.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777