16 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ιωάννης Καρατζιάς νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Τον νέο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος επέλεξε κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη το ΚΥΣΕΑ.

Πρόκειται για τον μέχρι πρότινος υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Σώματος, αντιστράτηγο Ιωάννη Καρατζιά, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα στη θέση του αντιστρατήγου ΠΣ Βασίλειου Παπαγεωργίου, που αποστρατεύεται.

Ο Ιωάννης Καρατζιάς κατάγεται από την Τεγέα Αρκαδίας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.
Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1987, ενώ το 1992 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του ανθυποπυραγού. Είναι επίσης απόφοιτος της Σχολής Επιμόρφωσης του Π.Σ.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, όπως ως Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΠΥ) Ν. Αρκαδίας, των Π.Υ. Μολάων, Μεγαλόπολης, Ν. Κορινθίας και ως Υποδιοικητής της Π.Υ. Σπάρτης.
Έχει υπηρετήσει επίσης ως Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ. Ιονίων Νήσων αλλά και ως Συντονιστής Επιχειρήσεων των ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με έδρα την Πάτρα.
Ως αξιωματικός έχει υπηρετήσει σε Υπηρεσίες του Ν. Αττικής όπως τον 1ο Π.Σ. Αθηνών, 2ο Π.Σ. Αθηνών, Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος και 1ης ΕΜΑΚ.

Επιπλέον έχει διαχειριστεί, συντονίσει και λάβει μέρος σε πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων, κατάσβεσης αστικών και δασικών πυρκαγιών, διασώσεις και λοιπών συμβάντων μεγάλης έκτασης που έχουν εκδηλωθεί σε διάφορες χρονικές περιόδους στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Πυροσβεστικό Σώμα, προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και του έχουν απονεμηθεί όλες οι διαμνημονεύσεις και τα μετάλλια που προβλέπονται από τον βαθμό του.

ΠΗΓΗ: In.gr

Σ.Δ: Συγχαρητήρια στον νέο Αρχηγό και καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777