09 Φεβρουαρίου 2016

Επίσημα, για πρώτη φορά στο Μηχανογραφικό των Πανελλαδικών η Πυροσβεστική (Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών - Εγκύκλιος)

To Υπουργείο Παιδείας σήμερα με Εγκύκλιό του για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016, εντάσσει επίσημα σε αυτές τις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών (Ν.4249/2014)
Αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ του Υπουργείο Παιδείας: "Τόσο η Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (και για Πυροσβέστες και για ιδιώτες), όσο και η Σχολή Πυροσβεστών θα δεχτούν υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων του 2016 με το ΝΕΟ σύστημα."

Οι υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών μέσω τριών εκ των πέντε επιστημονικών πεδίων του Μηχανογραφικού Δελτίου. Συγκεκριμένα, οι Σ.Π.Α. εντάσσονται στα εξής επιστημονικά πεδία:
- 1ο επιστημονικό πεδίο - Ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες
- 2ο επιστημονικό πεδίο - Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες
- 5ο επιστημονικό πεδίο - Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής.

Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.

Η προθεσμία ορίζεται από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως και την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) είτε με το παλαιό - καταργούμενο σύστημα είτε με το νέο σύστημα. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (11-29 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση - Δήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777