19 Μαρτίου 2016

Σύσκεψη παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαου Τόσκα για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο.

Σύσκεψη παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαου Τόσκα και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Καπάκη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Μαρτίου, στην αίθουσα του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Π.Σ. στο Χαλάνδρι, με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και τους Περιφερειακούς Διοικητές της χώρας, με αντικείμενο την προετοιμασία της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.
Ο κ. Τόσκας κατά τον χαιρετισμό του επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά με τον επαγγελματισμό, την εμπειρία, την καλή συνεργασία μεταξύ των Ένοπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τη σύζευξη με τον κρατικό μηχανισμό μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι οι δασικές πυρκαγιές παραμένουν ένα μεγάλο πρόβλημα κατά τους θερινούς μήνες και ενώ υπάρχει συνεχής βελτίωση στην αντιμετώπιση τους, υψηλός επαγγελματισμός και διαλειτουργικότητα, χρειαζόμαστε συνεχή βελτίωση ώστε να πετύχουμε τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Επίσης πρόσθεσε ότι φέτος έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το προσφυγικό, όπου μέρος των εμπλεκόμενων δυνάμεων διατίθενται για τη διαχείριση του.

Ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Καρατζιάς, κατά την ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και τη διαχείριση του προσωπικού, στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, στην άμεση κινητοποίηση, στην αξιοποίηση των εθελοντικών ομάδων, καθώς και στην επίτευξη της άριστης συνεργασίας μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται με τη δασοπυρόσβεση.
Στη συνέχεια έθεσαν τις κατευθυντήριες γραμμές στους Διοικητές των ΠΕ.ΠΥ.Δ., προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σε θέματα οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να είναι καθ΄ όλα έτοιμο και αξιόμαχο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, ενώ άκουσαν από τον κάθε ένα Διοικητή ξεχωριστά, τα βασικότερα θέματα που απασχολούν τις Υπηρεσίες των Περιφερειών τους, αναζητώντας από κοινού την καλύτερη δυνατή λύση.

Διαβάστε περισσότερα στην σελίδα του ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777