03 Απριλίου 2016

Άσκηση αντιμετώπισης σεισμικών φαινομένων στο ΓΕΛ Κυπαρισσία.

Άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, σε πραγματικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 8 Απριλίου στις 11.00 το πρωί, στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας.
Η άσκηση θα διεξαχθεί έπειτα από πρωτοβουλία του διευθυντή του ΓΕΛ Κυπαρισσίας, Βαγγέλη Αντωνόπουλου, και αναμένεται να την παρακολουθήσουν με προσοχή μαθητές από το Λύκειο και άλλα σχολεία της πόλης, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, γονείς, καθώς και κάτοικοι της πόλης και της περιοχής, αφού είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί τέτοια άσκηση σε σχολείο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Θα αντιμετωπιστεί δε, ως πραγματικό συμβάν κατάρρευσης τμήματος κτηρίου και απεγκλωβισμού ατόμων και θα ακολουθήσουν όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών, αναπτύσσοντας πλήρως το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχον σχέδιο: αναγγελία, άμεση κινητοποίηση από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία, δηλαδή το Π.Κ. Κυπαρισσίας, κλιμάκωση με την αποστολή περισσότερων πυροσβεστικών οχημάτων και συνεργείων διάσωσης με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και του ΕΚΑΒ.
Η άσκηση έχει ως σκοπό τη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και την εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Π.Υ. Γαργαλιάνων και του Π.Κ. Κυπαρισσίας για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και τον έγκαιρο εντοπισμό δυσχερειών στο συντονισμό και στη συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ΕΛΑΣ, ΕΚΑΒ).

ΠΗΓΗ: ΘΑΡΡΟΣ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777