28 Απριλίου 2016

Αντιπυρική ζώνη στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων ζητά η Πυροσβεστική.



Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο, την ευθύνη της οποίας είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ζήσης Μπόνιας, που είχε δίπλα του τον Κώστα Χουβαρδά, προϊστάμενο πολιτικής προστασίας περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και τον Σταύρο Κιβράκη προϊστάμενο πολιτικής προστασίας περιφερειακής ενότητας Καβάλας.
Στη σύσκεψη έλαβε μέρος ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας, Σωτήρης Κορέλλας, πολλοί εκπρόσωποι υπηρεσιών, όλοι σχεδόν οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων, ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων και άλλοι. Δόθηκε προτεραιότητα στην ενημέρωση των κτηνοτρόφων και στην εξειδίκευση προτάσεων σε επίπεδο Δήμου Καβάλας. Ο Δήμος Καβάλας πρόκειται να κινηθεί με προληπτικά μέτρα που έχουνε σχέση και με το καθάρισμα περιοχών κοντά στην πόλη.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ζήτησε από το Δήμο Καβάλας να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη στο χώρο που φιλοξενούνται πρόσφυγες, στο σημείο Εσκί Καπού, ανάμεσα στην Άσπρη Άμμο και το Χαλκερό. Όπως είπε η Αντιπυρική ζώνη είναι απαραίτητη, πολύ περισσότερο μετά το πρόσφατο περιστατικό πυρκαγιάς κοντά στα αντίσκηνα....
Διαβάστε περισσότερα στην ΠΡΩΙΝΗ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777