11 Μαΐου 2016

Ο Μάρκος Τράγκολας ο νέος Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη
Ο Βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης, Αστυνόμος Α΄, Μάρκος Τράγκολας θα είναι ο νέος Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μετά την αφυπηρέτηση του Αντρέα Νικολάου.

 

Ο Μάρκος Τράγκολας ο οποίος διακρίνεται για το ήθος του και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που έχει απέναντι στην κοινωνία και τον άνθρωπο μέσα από την αρχή που τάχθηκε να υπηρετεί για 18 και πλέον χρόνια με αυταπάρνηση τις περισσότερες φορές, ήταν ο άνθρωπος που σήκωσε στους ώμους του το βάρος από την έκρηξη στο Μαρί στις τάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Για 3,5 χρόνια, όσο δηλαδή ο Αντρέας Νικολάου εξέτιε την ποινή του μετά την καταδίκη του για το Μαρί διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δικαιωματικά η θέση του ανήκει. (O Νικολάου βρισκόταν υπό περιορισμό στην οικία του, αφού έγινε αποδεκτό το αίτημά του για εφαρμογή ηλεκτρονικού βραχιολιού στο πόδι του. Αθωώθηκε από το Ανώτατο τον Δεκέμβριο του 2014).
Ο κύριος Τράγκολας μετά τα δημοσιεύματα της Τετάρτης, (11/5), που ήθελαν τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας, Δημήτρη Δημητρίου να είναι ο νέος Διευθυντής της Πυροσβεστικής, με σχόλιο του στο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης τοποθετήθηκε δημοσίως.
Συγκεκριμένα έγραψε:
"Επειδή πολλά λέγονται και ακούγονται τον τελευταίο καιρό για κάποιους συγκεκριμένους λόγους, επειδή αφορά και εμένα προσωπικά, επειδή πήρα πολλά μηνύματα και δέχτηκα τηλεφωνήματα από πολλούς συναδέλφους αλλά και συνεργάτες της υπηρεσίας και πολίτες, επειδή δημιουργήθηκε αναστάτωση στην υπηρεσία ,σας λέω κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν θα δώσω λεπτομέρειες. Στην Πυροσβεστική υπάρχει φυσικός διάδοχος και είναι αυτός που μαζί με τα υπόλοιπα μελή της σήκωσε το βάρος της Υπηρεσίας για 3.1/2 χρόνια μετά την κατάσταση του Μαρί. Αυτός θα είναι ο νέος Διευθυντής της υπηρεσίας και μάλιστα είμαι εξουσιοδοτημένος να το λέω. Η υπηρεσία χρειάζεται ηρεμία και γαλήνη και αυτό θα το πετύχουμε αγνοώντας ότι γράφεται ,λέγεται η ακούεται. Αυτά με αγάπη και συναδελφικούς χαιρετισμούς ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, σ’ όλους ανεξαίρετα τους συναδέλφους."

Η ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, επικοινώνησε με τον Μάρκο Τράγκολα, ο οποίος μας ανέφερε ότι στην παρούσα φάση θέλει να περιοριστεί σε ότι έγραψε στο κείμενο του.


Σ.Δ: Τα θερμά συγχαρητήρια του blog στον κ. Διευθυντή. Πραγματικά ένας αξιόλογος άνθρωπος και πυροσβέστης. 
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ κ. Διευθυντά, η Παναγία βοηθός στα νέα σας καθήκοντα.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777