26 Μαΐου 2016

Πυροσβεστικό ελικόπτερο θα σταθμεύει μόνιμα στη Ρόδο και Συμβασιούχοι Πυροσβέστες τις επόμενες ημέρες (;).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος είχε τις προηγούμενες μέρες μια σειρά από υπηρεσιακές συναντήσεις εργασίας στην Αθήνα και στον Πειραιά, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις σε ζητήματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία στην περιοχή μας, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα: Είχε συνάντηση εργασίας και παράσταση με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής κ. Ιωάννη Καρατζιά αντίστοιχα. Με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της κακής δημοσιονομικής κατάστασης, αλλά και την αναγκαιότητα να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι δράσεις αντιπυρικής περιόδου, ο κ. Χ. Κόκκινος κατέθεσε και προφορικά και γραπτά τις απόψεις και τις προτάσεις του, στις οποίες επισήμανε:
- την ανάγκη υποστήριξης με εναέρια μέσα για την κατάσβεση πιθανών πυρκαϊών. Ζήτησε και πήρε θετική απάντηση να παραμένει μόνιμα στη Ρόδο το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και το Σινούκ και να υπάρξει άμεση υποστήριξη από τα Canadair που εδρεύουν στη Σάμο (εφόσον παραστεί ανάγκη).
- Nα ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής μας με το έκτακτο προσωπικό που προσλαμβάνεται εντός των ημερών.
- Να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, οι διαδικασίες πιστοποίησης των υπό σύνθεση εθελοντικών ομάδων στα Δωδεκάνησα που εκκρεμούν (π.χ. Πάτμος).
- Να παρασχεθεί ενημερωτικό υλικό στην Π.Ν.Αι., προκειμένου αυτό να διανεμηθεί στους πολίτες για ενημέρωσή τους για την αντιπυρική περίοδο.
- Να απλουστευθούν οι διαδικασίες μετάβασης των στελεχών της Πυροσβεστικής στα νησιά μας, ώστε να είναι πιο ευέλικτα και αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις τους και να ληφθούν υπόψη οι ειδικές συνθήκες νησιωτικότητας.
- Να ικανοποιηθεί το αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κω και να ενισχυθεί ο στόλος της με ένα (1) τουλάχιστον πυροσβεστικό όχημα από αυτά που θα προμηθεύσει η Π.Ν.Αι. στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Νοτίου Αιγαίου μέσω Ε.Σ.Π.Α. εντός των προσεχών μηνών.

ΠΗΓΗ:  Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777