21 Ιουλίου 2016

Δόκιμος Ανθυποπυραγός Λαζαρίδης Λάζαρος: "Η δική μου σκέψη ήταν να κατέβω με το μωρό και να το παραδώσω στους διασώστες" (βίντεο)

Από βέβαιο θάνατο έσωσαν ένα βρέφος τριών μηνών οι πυροσβέστες του Α' πυροσβεστικού σταθμού Πειραιά το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε πολυκατοικία επί της οδού Κουντουριώτου.
«Η δική μου σκέψη ήταν να κατέβω με το μωρό και να το παραδώσω στους διασώστες ώστε να φροντίσουν για την υγεία του» ανέφερε ο Λάζαρος Λαζαρίδης, ένας εκ των πυροσβεστών που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης.
Ο δόκιμος Ανθυποπυραγός περιέγραψε και τα πρώτα δευτερόλεπτα που παρέλαβε το μικρό κοριτσάκι λέγοντας χαρακτηριστικά «όταν το παρέλαβα δεν το άκουγα, τότε άρχισε να κλαίει και κατάλαβα πως είναι καλά».
Δείτε το βίντεο του ALPHA.
ΠΗΓΗ: enikos.gr

Σ.Δ: Ο Δόκιμος Ανθυποπυραγός Λάζαρος Λαζαρίδης κατάγεται από το Πολυδένδρι Λαγκαδά, πριν μπει την Σχολή Αξιωματικών  της Πυροσβεστικής υπηρετούσε στο Π.Κ. Λαγκαδά ως πυροσβέστης.

Οι κάτοικοι του χωριού του και οι γονείς του με μεγάλη συγκίνηση και περιφάνεια είδαν από τηλεοράσεως τον δικό τους ΚΑΡΑΛΑΖΟ όπως τον φωνάζουν, να σώζει την ζωή του βρέφους.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που μετείχαν στην επιχείρηση.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777