05 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ απο το Υπουργείο Εσωτερικών για θέματα που αφορούν Π.Π.Υ και Συμβασιούχους Πυροσβέστες.

5/1/2017
Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τα μέλη της Ομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων: η μονιμοποίηση πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια του νόμου. Η ανανέωση των συμβάσεων των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Η εναρμόνιση των καθηκόντων των πενταετούς υποχρέωσης με αυτά των μονίμων πυροσβεστών. Η ανανέωση της λίστας επιλαχόντων για την κάλυψη θέσεων πενταετούς υποχρέωσης, κατά δύο έτη. Παράταση της απασχόλησης των συμβασιούχων πυροσβεστών, προκειμένου να μη καλύπτουν μόνο ανάγκες καταστολής, αλλά και πρόληψης.
Ο Υπουργός Εσωτερικών, επεσήμανε στη διοίκηση της Ομοσπονδίας ότι θα εξεταστούν κατά προτεραιότητα οι δυνατότητες που υπάρχουν για την επίλυση των θεσμικών ζητημάτων της ανάθεσης καθηκόντων και της ανανέωσης της λίστας των επιλαχόντων συμβασιούχων πυροσβεστών.
Αντίστοιχα, θα διερευνηθούν περαιτέρω, και μέσω του Υπουργείου Οικονομικών, τα ζητήματα της μονιμοποίησης του προσωπικού, όπως και το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων πενταετούς υποχρέωσης, στη βάση της εξασφάλισης των αναγκαίων πιστώσεων και των πραγματικών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Για το ζήτημα της παράτασης του χρόνου απασχόλησης των συμβασιούχων, συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στο υπουργείο για να συζητηθεί πιο διεξοδικά.

ΠΗΓΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 

Σ.Δ: Καιρό είχα να σχολιάσω αλλά διαβάζοντας αυτό το Δ.Τ από το Υπουργείο αμέσως μου γεννήθηκαν τα εξής ερωτήματα :
1. Γιατί χρίζει "περαιτέρω διερεύνησης" η μονιμοποίηση των ΠΠΥ από την στιγμή που υπάρχει  ο Ν. 3938/2011 όπως τροποποιήθηκε από το 4249/2014
2. Υπάρχει θέμα και χρίζει "περαιτέρω διερεύνησης" αν θα γίνει ανανέωση της Πενταετίας ;
3. Γιατί, έναν μόλις μήνα πριν την εκπνοή της πενταετίας, ακόμα δεν υπάρχει έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών για τα δύο παραπάνω  ;
Ένα Δελτίο Τύπου (συνάντηση με τον Υπουργό) που μάλλον ερωτηματικά δημιούργησε παρά έδωσε λύσεις για τα αυτονόητα.
 

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777