01 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση Μελών απο την ΠΑ.ΣΩ.Π.Π.Υ για την διαδικασία μονιμοποίησης των Π.Π.Υ και σχολιασμός.

Στις 5 Ιανουαρίου 2017 είχε γίνει ανάρτηση στο blog με τίτλο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από το Υπουργείο Εσωτερικών για θέματα που αφορούν Π.Π.Υ και Συμβασιούχους Πυροσβέστες. και στον σχολιασμό της ανάρτησης είχα εκφράσει τις ανησυχίες για το πόσο και αν πραγματικά προχωράει η διαδικασία μονιμοποίησης και ανανέωσης των Π.Π.Υ. Οι ίδιες ανησυχίες είχαν εκφραστεί και σε συζητήσεις που είχα με συνάδελφους οι οποίοι εκτιμούν την γνώμη και την άποψή μου, τους οποίους όμως τους καθησύχασαν οι συνδικαλιστές.
Στις 18 Ιανουαρίου 2017 με την ανάρτηση ΠΙΝΑΚΕΣ Α.Π.Σ : Πρακτικό Mονιμοποίησης Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωση είδα κάτι χειροπιαστό και θετικό, μήπως τελικά είχα λάθος ; Πάντα όμως  στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα την Δ.Τ του Υπουργείου Εσωτερικών, απλά δεν είδα ολοκληρωμένη την "παγίδα".
Τις δυο τελευταίες μέρες και με συναδέλφους που είμαστε λίγο υποψιασμένοι μάθαμε από πολύ αξιόπιστη πηγή της Κυβέρνησης ότι υπάρχει πρόβλημα, ίσως μεγαλύτερο από αυτό που γραφόταν σε άλλα blog's αλλά και ενημέρωναν συνδικαλιστικοί φορείς.
Με την χτεσινή ανάρτηση μου στο facebook την οποία βλέπετε δίπλα στην φωτογραφία, προσπάθησα να "αφυπνίσω" όσους ασχολούνται με το θέμα. Ενημέρωσα άμεσα και άτομα τα οποία έχω μια κάποια συναδελφική και φιλική σχέση και ασχολούνται με τα θέματα των Π.Π.Υ και εφιστούσα την προσοχή.
ΣΗΜΕΡΑ το αποτέλεσμα που έχουμε και δυστυχώς επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες μου, ήρθε από επίσημα χείλη. ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση της ΠΑ.ΣΩ.Π.Π.Υ
Αυτό λοιπόν που θα πω ξανά, όπως έκανα και στο facebook ειναι: "Τις επόμενες ώρες - μέρες χρειάζεται ψυχραιμία, φιλτράρισμα και πολύ καλός συντονισμός !"για να δουμε αν μπορεί να ανατραπεί όλο αυτό το κλίμα.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777