01 Σεπτεμβρίου 2017

Η απάντηση του Επίτημου Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντ/γου Καβέτσου Δημοσθένη στον Υπ.Προ.Πο.


Σαν Πυροσβέστης είμαι βαθύτατα ενοχλημένος και απογοητευμένος από τις αήθεις τοποθετήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νικολάου Τόσκα για το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο υπηρέτησα για 30 έτη, καταθέτοντας στο βωμό του την αρτιμέλειά μου.
Οφείλω να υπενθυμίσω στον κ. Υπουργό ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είναι «τόπος μαρτυρίου» και όσοι τον διαβαίνουν έρχονται κάθε στιγμή αντιμέτωποι με την καταστροφή, τον πόνο, την απώλεια και «μόνον ευγνωμοσύνη και αναγνώριση τους αρμόζει», για να θυμηθούμε και τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της Χώρας.

Διερωτώμαι άραγε τι άλλαξε σε δυο εβδομάδες και τι εξυπηρετεί αυτή η επίθεση απαξίωσης και υποβάθμισης του Πυροσβεστικού Σώματος, τι ασημικά ετοιμάζονται να ενεχυριάσουν πάλι;

Είναι επιεικώς άστοχο, αν όχι μεθοδευμένο και νοσηρό, τη στιγμή που οι Έλληνες Πυροσβέστες μάχονται στα πύρινα μέτωπα ο αρμόδιος Υπουργός να μετακυλύει την πασιφανή ανεπάρκειά του στους υφισταμένους του, αντί ως όφειλε να τους παρέχει όλα τα υλικά μέσα και την ηθική και επιχειρησιακή ώθηση προκειμένου να συνεχίσουν να είναι αξιόμαχοι, αντ’ αυτού προσπαθεί να σπιλώσει το Πυροσβεστικό Σώμα, τον πλέον αποδεκτό Θεσμό από την ελληνική Κοινωνία, σε ποσοστό άνω του 90%.

Καλώ τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ανασκευάσει πάραυτα.

Καλώ την Φυσική Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος να αντιδράσει συναισθανόμενη «τίνων προΪσταται».

Καλώ τους συναδέλφους μου Πυροσβέστες να διατηρήσουν υψηλό το φρόνημά τους και παρά τις τραγικές ελλείψεις και τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν, να συνεχίσουν να μάχονται, όπως μόνον αυτοί ξέρουν, προασπιζόμενοι ζωές και περιουσίες, υπηρετώντας με αυταπάρνηση το Πυροσβεστικό Σώμα, διότι το Πυροσβεστικό Σώμα δεν είναι κρατικός μηχανισμός είναι Ι Δ Ε Α!!!

Δημοσθένης Χρ. Καβέτσος 
Αντιστράτηγος Π.Σ. ε.α 
Επίτιμος Υπαρχηγός Π.Σ.

Πηγή:ΠΟΕΥΠΣ

Σ.Δ: Εύγε Υπαρχηγέ για κάθε λέξη της επιστολής σας 

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777