06 Σεπτεμβρίου 2008

Κάποιες Πολύ Σοφές - Σωστές Παρατηρήσεις...

Φαντάζομαι οι περισσότεροι συνάδελφοι θα παρακολουθείτε τις σοβαρές εξελίξεις που υπάρχουν το τελευταίο 15ήμερο στο εργασιακό μας θέμα, με αποκορύφωμα την χτεσινή συνάντηση της ΠΟΣΠΥΔ με τον Παυλόπουλο.

Σχετική ανακοίνωση δημοσιεύτηκε σήμερα στο site της ΠΟΣΠΥΔ.

Αν συνοψίσουμε όλα τα δεδομένα που έχουν μέχρι τώρα συγκεντρωθεί, παρόλο που οι επιμέρους λεπτομέρειες δεν είναι ακόμα ξεκαθαρισμένες, η κατάσταση έχει ως εξής:

* Υπάρχει σαφέστατη πρόθεση από πλευράς Υπουργείου να τελειώνει με το θέμα μας. Αυτό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι την τρέχουσα περίοδο τα κρατικά ταμεία είναι εντελώς μείον, ίσως εντάσσεται σε μια προεξοφλημένη πορεία προς εκλογές κάπου στην άνοιξη προς μέσα του 2009. Υπήρχαν μέχρι στιγμής στο παρελθόν πολύ πιο "εύκολες" περίοδοι για την κυβέρνηση, με περισσότερο ρευστό και καλύτερη οικονομική άνεση.

* Κατά πάσα πιθανότητα όλα θα έχουν τελειώσει μέχρι την έναρξη της επόμενης αντιπυρικής περιόδου.

* Το Υπουργείο προσανατολίζεται εξόφθαλμα πλέον σε μια τακτοποίηση κατά τα πρότυπα των συμβασιούχων των ΚΕΠ. Στην πράξη αυτό σημαίνει φωτογραφικό διαγωνισμό πρόσληψης και ΟΧΙ μετατροπή των υπάρχουσων συμβάσεων σε αορίστου χρόνου ή έστω σε 12μηνες.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο Fireman

Το παραπάνω είναι σκέψεις, πολύ σωστές, συναδέλφου, μέλους του fireman, με τις οποίες και συμφωνώ και πιστεύω ότι περνάνε από τον μυαλό σας έντονα αυτόν τον καιρό και περισσότερο τώρα μετά από την συνάντηση με τον ΥΠ.ΕΣ.
Διαβάστε και πείτε και την δική σας γνώμη.

H διαχειρίστρια του blog.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777