07 Σεπτεμβρίου 2008

Πορεία στην Δ.Ε.Θ.

600 και πλέον συνάδελφοι από όλη την Χώρα παραβρέθηκαν στην Πορεία της Δ.Ε.Θ. Υπήρχε παλμός αν και στην αρχή το μπλοκ μας δεν βρισκόταν σε αυτά της κεφαλής της πορείας. Με γρήγορες όμως κινήσεις οι συνάδελφοι κατάφεραν και πέρασαν πρώτοι φτάνοντας στα κάγκελα μπροστά στα ΜΑΤ. Δυστυχώς όμως οι αναρχικοί έκαναν και πάλι την "δουλειά" τους και ανάγκασαν τους άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων. Το μπλοκ μας μετακινήθηκε στην επάνω πύλη της ΔΕΘ και παρολίγον να δημιουργηθούν και εκεί επεισόδια αυτή την φορά προκλήθηκαν από κάποιους δικούς μας ( λογικό αφού έχουμε φτάσει στα όρια μας πλέον ). Ευτυχώς οι πιο ψύχραιμοι επενέβησαν και ηρέμησαν τα πνεύματα.

Νωρίτερα το πρωϊ και στα εγκαίνια του περιπτέρου του Π.Σ. παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ Γκολιδάκης Χ. ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Καστανίδης Γ. και ο Ταμίας Πετρίδης Π. Η παρουσία τους εκεί "αναστάτωσε" πολύ κόσμο. Ο Αρχηγός,ο Βορείου Ελλάδος και ο Περιφερειάρχης αντί να τους καλωσορίσουν ως οικοδεσπότες, τους "επέπληξαν" ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΒΙΩΤΟΙ.
Η απάντηση του κ. Γκολιδάκη ήταν "Δώστε μας στολή εξόδου πρώτα και μετά κάντε ότι παρατήρηση θέλετε".

Τους 3 συναδέλφους "συνόδευαν" 14 αστυνομικοί !!!

Όταν με τα πολλά κατάφεραν να μιλήσουν με τον ΥΠ.ΕΣ. αυτός τους είπε ότι βρίσκετε σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΥΔ και τους Δικηγόρους μας. Ο κ. Γκολιδάκης στο τέλος του είπε "Υπουργέ ότι είναι να κάνει κάντο γρήγορα και ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" η απάντηση του ΥΠ.ΕΣ. ήταν "ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ".

Αυτή την ώρα συνεδριάζει στην Θεσσαλονίκη το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ.
Καλό θα είναι να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να καλέσουν εκτάκτως την επόμενη εβδομάδα τους Προέδρους όλων των Σωματείων και να τους ενημερώσουν εκτενέστερα για το τι έγινε και το τι πρόκειται να γίνει.

Οι παρακάτω φωτό είναι τραβηγμένες με κινητό.


Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777