14 Ιανουαρίου 2009

Aνακοίνωση Σωματείου Αν. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ.

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 12/1/2008

ΘΕΜΑ : ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ 6ης Γ.Σ

Χθες Κυριακή 11 Ιανουάριου 2009 και ώρα 11: 00 π.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής συνήλθαν τα μέλη του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης για να πραγματοποιήσουν την 6η Τακτική Γενική Συνέλευση.
Παραβρέθηκαν 163 μέλη επί συνόλου 334 που αριθμεί το Σωματείο, όπως επίσης και οι συνάδελφοι από το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Πυργιώτης Απόστολος και Κουλιδάκης Χρήστος .
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη Γ.Σ ήταν οι πολιτικές εξελίξεις και τα κριτήρια του επικείμενου διαγωνισμού και τέλος τέθηκε μυστική ψηφοφορία η αποδοχή η μη αποδοχή του επικείμενου διαγωνισμού.
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι τις θέσεις και τις προτάσεις του Σωματείου τις είχαμε κοινοποίηση με έγγραφό μας, στης 11/11/2008 με Αριθ. Πρωτ. 145 στα μέλη του Σωματείου μας, στα Σωματεία μέλη και στην Ομοσπονδία με φαξ και με την ανάρτηση τους στις γνωστές ιστοσελίδες.
Αυτές τις θέσεις έθεσε προς ψήφιση στη Γ.Σ , ο πρόεδρος του Σωματείου κατά την τοποθέτηση του, που νομίζουμε ότι είναι η πλέον αντιπροσωπευτικές για το σύνολο των συναδέλφων, και είχαν το 100% της αποδοχής των μελών μας, όπως παραδέχτηκε ο συνάδελφος και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Απόστολος Πυργιώτης παρόλα αυτά ζήτησε να υπάρξει ευθυγράμμιση με αντίστοιχες ψηφοφορίες που τεθήκαν σε όσα Σωματεία πραγματοποίησαν Γ.Σ , διότι η πρόταση μας δεν θα μπορούσε να εναρμονισθεί με τις αποφάσεις των άλλων Σωματείων .
Θέλουμε να ρωτήσουμε τη παραπάνω λέμε από αυτά που λέγαμε, και τη παραπάνω ζητάμε από αυτά που διεκδικούμε όλα αυτά τα χρόνια, στα συλλαλητήρια στα Υπουργικά γραφεία στις συγκεντρώσεις στα Συνέδρια στις Γενικές Συνελεύσεις στα Δικαστήρια για ποιο λόγο αναλωθήκαμε σε όλες αυτές τις διαδικασίες , για να φτάσουμε σήμερα και να περιμένουμε τις εξελίξεις που δεν έχουν ακόμα διατυπωθεί με σαφήνεια και αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Χωρίς να υπάρχει από πλευράς μας λόγος να διαφοροποιηθούμε από τα άλλα Σωματεία για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας κανένα αποδεκτή την πρόταση του συναδέλφου και τέθηκε στο σώμα της Γ.Σ με το ερώτημα αν συμφωνεί η όχι με τα κριτήρια του διαγωνισμού όπως είχε τεθεί και στα υπόλοιπα Σωματεία .
Από τα 163 μέλη που παραβρέθηκαν ψήφισαν τα 154 και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι:
- Συμφωνώ με τα κριτήρια του διαγωνισμού ΝΑΙ 79 Ψηφοδέλτια 51%
- Δεν συμφωνώ με τα κριτήρια του διαγωνισμού ΟΧΙ 75 Ψηφοδέλτια 49%
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι απολύτως αποδεκτό και σεβαστό από όλους, αλλά υπάρχει και ένα μήνυμα που είναι επίσης σαφές και πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη αν θέλουμε να λεγόμαστε συνάδελφοι, και να μην εστιάζουμε μόνο στο μερικό συμφέρων αλλά στο κοινό.
Όσα παραπάνω μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε και για τους συναδέλφους που είναι εκτός κριτήριων τόσο πιο κοντά στους στόχους που θέσαμε βρισκόμαστε και το αποτέλεσμα θα είναι κοντά στις προσδοκίες μας, έχοντας όλους τους συναδέλφους μαζί και όχι απέναντι μας.
Γιατί σε περίπτωση κάποιας επιπλοκής δεν θα είμαστε όπως ήμασταν χθες και θα είναι δύσκολο πλέον να ξαναπισθούν όλοι οι συνάδελφοι σε κοινό αγώνα.
Επισυνάπτουμε το αντίστοιχο έγγραφο με τις θέσεις του Σωματείου μας στης 11/11/2008 με Αριθ. Πρωτ. 145

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαναστασίου Ιωάννης.
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Διαμαντάκης Αθανάσιος.

Σ.Δ.: Οι θέσεις του Σωματείου Α.Μ.Θ. έχουν αναρτηθεί παλαιότερα από το blog.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777