15 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Α.Μ.Θ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ.

ΗΜΕΡ: 15 Ιανουαρίου 2009

Συνάδελφοι,
Πριν από τρεις ημέρες με το υπ’ αριθμ. 02/12-1-2009 έγγραφό του Σωματείο Α.Μ.Θ. ενημέρωνε τα σωματεία για τα αποτελέσματα της Γ.Σ. του στις 11/01/2009 στην οποία παραβρέθηκα μαζί με τον Β’ αντιπρόεδρο της ΠΟΣΠΥΔ συνάδελφο Γκολιδάκη Χρήστο για ενημέρωση.
Διαβάζοντας το διαπίστωσα κάποιες παραλείψεις και ανακρίβειες τις οποίες θεωρώ ότι πρέπει να τις αναφέρω προς αποκατάσταση της αλήθειας.
1. Με το υπ’ αριθμ. 166/27-12-2008 έγγραφό του , το Δ.Σ. καλούσε σε Γ.Σ. τα μέλη του με το 7ο Θέμα να είναι «Ψηφοφορία για την αποδοχή ή τη μη αποδοχή του διαγωνισμού» και όχι όπως γράφετε στο 02/12-1-2009 εκ των υστέρων τις «θέσεις έθεσε προς ψήφιση στη Γ.Σ , ο πρόεδρος του Σωματείου κατά την τοποθέτηση του». Ζήτησα να εναρμονιστεί το σωματείο με τα άλλα σωματεία όπως άλλωστε το αναφέρετε και στα θέματα της Γ.Σ. δηλ. την μη ή όχι της αποδοχής των κριτηρίων και όχι όπως αφήνει να εννοηθεί, με τις αποφάσεις των άλλων σωματείων. «Χωρίς να υπάρχει από πλευράς μας λόγος να διαφοροποιηθούμε από τα άλλα Σωματεία για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας κανένα αποδεκτή την πρόταση του συναδέλφου και τέθηκε στο σώμα της Γ.Σ». Η πρόταση δεν είναι δική μου συνάδελφοι αλλά θέμα τις δικής σας Γ.Σ.
2. Με το «ανακάτεμα» θέσεων του σωματείου, οι οποίες είναι σεβαστές, και αποδοχής ή όχι των κριτηρίων του διαγωνισμού το μόνο που βγήκε ήταν χρησμός της Πυθίας «δεχόμαστε τα κριτήρια μέσω Γ.Σ. αλλά σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, εμείς σας τα λέγαμε.» Το σωστό είναι, τα δέχομαι ή όχι, δεν φάσκεις και αντιφάσκεις.
3. Οι θέσεις του Σωματείου Α.Μ.Κ., οι οποίες όπως ανέφερα και παραπάνω είναι σεβαστές δυστυχώς όμως όχι και τεκμηριωμένες ώστε να γίνουν υλοποιήσιμες . Συγκεκριμένα:
Α) Ζητάτε απορρόφηση του 85% (αλήθεια δεν ενδιαφέρεστε για όλους ;), το Υπουργείο δίνει 80%, το 5% είναι που κάνει την διαφορά; Έχετε σκεφτεί αν μπορούν άλλοι συμβασιούχοι να κάνουν παρόμοια ρύθμιση; Π.χ. αρχαιολόγοι, γιατροί Ι.Κ.Α, εργαζόμενοι στην Ο.Α. κ.α.
Β) Ζητάτε την επιμήκυνση του Π.Δ. 164/2004 μέχρι το 2010 ώστε να συμπληρώσουν το 24μηνο όσοι δεν έχουν. Αίτημα που έχει διατυπώσει πάμπολλες φορές και η ΠΟΣΠΥΔ. Δυστυχώς όμως συνάδελφοι δεν μπορεί να γίνει διότι συνεχώς υπάρχουν καινούργιοι επιλαχόντες. Μην ξεχνάτε τέλος ότι δεν είμαστε οι μοναδικοί συμβασιούχοι σε αυτήν την Χώρα.
Γ) Ζητάτε να μην περάσουμε αθλητικές και ιατρικές δοκιμασίες. Ξεχνάτε όμως ότι οι πυροφύλακες και οι οδηγοί το 2003 δεν έχουν περάσει αθλήματα. Όσον αφορά τις ιατρικές εξετάσεις έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα περάσουμε με τον πίνακα υπηρετούντων.
Δ) Ζητάτε όσοι συνάδελφοι είναι άνω το 49 ετών να διασφαλιστεί γι΄ αυτούς το 8μηνο μέχρι την συνταξιοδότηση τους. Να τους κάνουμε 8μηνο αορίστου δηλ; Υπάρχει νομικά κάπου κατοχυρωμένο; Εξάλλου και αυτό έχει ζητηθεί παλαιότερα από την ΠΟΣΠΥΔ σε σειρά εγγράφων, και απορρίφθηκε από το υπουργείο διότι προτιμά μονίμους και όχι αορίστου εργαζόμενους.
Ε) Τέλος ζητάτε όσοι δεν έχουν Υ.Ε. όπως ορίζει ο Νόμος να απορροφηθούν σε άλλη θέση δημοσίου. Πως είναι δυνατόν αφού δεν γίνετε σε μία πρόσληψη δημοσίου, εν προκειμένω στο Π.Σ., να γίνει σε κάποια άλλη, για τις άλλες θέσεις δεν ισχύει ο Νόμος;
Προτάσεις τις ΠΟΣΠΥΔ που στάλθηκαν προ 3μηνου περίπου σε όλα τα σωματεία για να μεταβιβασθούν σε όλους τους κατά τόπους βουλευτές έγιναν ποτέ;
Είναι ωραίο να μοιράζουμε ελπίδες αλλά με προτάσεις τεκμηριωμένες νομικά και όχι απλά να τις κάνουμε για να φανούμε και να γίνουμε αρεστοί.
Συνάδελφοι, με δεδομένη την στάση του ΠΑΣΟΚ η οποία μας κοινοποιήθηκε δια στόματος Καστανίδη Χάρη «και εμείς θα βάζαμε κριτήρια , δεν γίνετε αλλιώς» και η οποία να σημειωθεί ότι την αποσπάσαμε με πρωτοβουλία του προέδρου του Σωματείου Α.Μ.Θ. , με τα τωρινά νομικά δεδομένα (Π.Δ. 164/2004) αποκλείεται η μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου το μόνο που πραγματικά θα μπορούσε να πετύχει την εργασιακή αποκατάσταση όλων μας, είναι μία θετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Σαν Ομοσπονδία με δυναμικές κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα και μέσω των σωματείων μας, με δικαστικές διεκδικήσεις από τις οποίες δεν έχουμε παραιτηθεί, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το συμφέρον όλων των συναδέλφων όσο και αν κάποιοι θέλουν και επιδιώκουν να το «ακυρώσουν» αυτό. Ωστόσο δεν θα παραιτηθούμε και από μία άμεση λύση εφόσον αυτή προκύψει και θα καλύπτει στο σύνολό του τους συναδέλφους.
Συνάδελφοι του Σωματείου Α.Μ.Θ. το πάτημα σε δύο βάρκες είναι επικίνδυνο, γράφετε ότι το ψήφισμα της Γ.Σ. σας είναι σεβαστώ, ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ. Τα σωματεία θέλουν διοικήσεις που να πατούν γερά και στα δύο τους πόδια.
Τα μηνύματα που δίνουν τα σωματεία τα λαμβάνει η ΠΟΣΠΥΔ και προσπαθεί, όπως έκανε πάντοτε άλλωστε, φιλτράροντας τα να δώσει λύσεις για το συμφέρων όλων των συναδέλφων.
Εφόσον ανακοινωθεί η προκήρυξη και είναι σε αυτήν το 80% και πλέον των συναδέλφων είναι πιο εύκολο να αγωνιστούμε για το υπόλοιπο 20% και θα το πράξουμε στο ακέραιο ως Ομοσπονδία προς τα μέλη της.
Τέλος κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ που παραβρέθηκαν στην Γ.Σ. σε μία δύσκολη μέρα έξω και μέσα στην αίθουσα.

Συναδελφικά,

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΠΥΔ
ΠΥΡΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.

Σ.Δ. 18/01/2009: Συνάδελφοι, ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ μου είπε να σας μεταφέρω ότι ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που απαντά σε έγγραφα.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777