17 Ιανουαρίου 2009

6ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΥΔ.

Συνάδελφοι σήμερα έλαβε χώρα στα Μέγαρα το 6ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΥΔ. Θα μου επιτρέψετε να δώσω κάποια μικρή μονάχα εικόνα για το τι έγινε και ποιοι παρευρέθησαν γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν έχω μεγαλύτερη δυνατότητα από εδώ που βρίσκομαι.
Επιφυλάσσομαι όμως εντός των ημερών με βιντεακια να σας "δώσω" το τι έγινε σήμερα στο Συνέδριο.
Παρόν σήμερα ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, υπεύθυνος για θέματα Δημοσίας Τάξεως κ. Μαρκογιαννάκης ο οποίος είναι και επιφορτισμένος πλέον με το δικό μας θέμα. Ο Υπουργός ευχαρίστησε την ΠΟΣΠΥΔ για την συνεργασία και είπε ότι έχει ήδη ενημερωθεί τόσο από τον κ. Παυλόπουλο όσο και από τον Νομικό Σύμβουλο του ΥΠ.ΕΣ. για το τι έχει γίνει μέχρι στιγμής. Σε πιο σημείο βρίσκονται δηλαδή οι συζητήσεις. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι ΥΠΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΑΣ και τόνισε ότι σε διάστημα 2-3μηνών το πολύ θα έχει λυθεί το θέμα μας και αφού πρώτα συζητηθούν και τα υπόλοιπα θέματα που έχει θέση η ΠΟΣΠΥΔ (18μηνο, δημοτικό μετά το 1980, σπαστό 24μηνο)
Παρόν και ο απερχόμενος Υφ. Εσ. κ Χηνοφώτης που ευχαρίστησε την ΠΟΣΠΥΔ για την συνεργασία.
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ παρευρέθηκε ο Βουλευτής κ. Οικονόμου που εξέφρασε την επιφυλακτικότητά του για το μεγάλο ποσοστό που υπολογίζετε να μπει και είπε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή που έχει εκφράσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ΔΕΘ.
Εκ μέρους του Κ.Κ.Ε. παρευρέθηκε ο Βουλευτής κ.Νάκης που τόνισε ότι αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα δεν τα χρωστάμε σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό μας και στον αγώνα που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια και εξέφρασε την συμπαράσταση του κόμματός του στο δίκαιο αίτημα της εργασιακής μας αποκατάστασης.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ Βορίδης και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Πλουμής.Βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Αρχηγός του Π.Σ. κ. Κοντοκώστας ο οποίος τόνισε ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του Π.Σ. και μας βλέπει ως συναδέλφους.
Το παρόν για μία ακόμα φορά έδωσε και η Ε.Α.Π.Σ. που μέσω του Προέδρου την κ. Παντελεάκου είπε ότι η μόνη λύση για το Π.Σ. είναι η μονιμοποίησή μας.
Αυτά λέχθηκαν από τους επισήμους και όπως σας είπα. Περισσότερα για το τι έγινε στο συνέδριο θα δοθούν σε βιντεάκια αλλά και με κείμενα τις επόμενες ημέρες.


Η διαχειρίστρια του blog.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777