18 Ιανουαρίου 2009

Οι Προτάσεις του Σωματείου μας στο Συνέδριο.

Λαγκαδάς, 14 Ιανουαρίου 2009
Αριθ. Πρωτ : 03

Συνάδελφοι,
βρισκόμαστε σε μία δύσκολη για τα εργασιακά μας θέματα συγκυρία και πρέπει όλοι συνετά, λογικά και πάντα προασπίζοντας τα συμφέροντα όλων των μελών μας θεωρούμε ότι το συνέδριο αυτό πρέπει να βασιστεί στον εποικοδομητικό διάλογο μακριά από σκοπιμότητες και συμφέροντα, με προτάσεις τεκμηριωμένες από αυτούς που θα τις υποβάλουν.
Ως σωματείο, πάντα προασπιζόμενο τα συμφέροντα και των 256 μελών του καταθέτουμε προτάσεις προς την Γ.Σ. – Συνέδριο της ΠΟΣΠΥΔ και παρακαλούμε να τις διαβιβάσετε στους συνέδρους.
1. Άμεση προτεραιότητα και ανάγκη είναι η ΠΟΣΠΥΔ να απαιτήσει από το ΥΠ.ΕΣ. και το Α.Π.Σ. να κλείσουν οι πίνακες των συμβασιούχων πυροσβεστών της 5ετίας 2008 -2012, να μην αναπληρώνονται δηλαδή οι κενές θέσεις με νέες προκηρύξεις.
Με αυτόν τον τρόπο α) θα παγιωθούν τα οργανικά πραγματικά κενά και μετά από την προκήρυξη θα παραμείνουμε στις Π.Υ. εργασίας που βρισκόμαστε τώρα β) αμέσως μόλις ανακοινωθεί η προκήρυξη και απορροφηθούν στην πλειονότητά τους οι συνάδελφοι που πληρούν τα κριτήρια αυτής, να ζητήσει η ΠΟΣΠΥΔ από το ΥΠ.ΕΣ. όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση των Κ.Ε.Π, να γίνει 2η προκήρυξη το αργότερο μέσα στα επόμενα 2 έτη ώστε οι συνάδελφοι που θα συμπληρώσουν 24 μήνες εργασίας, με τα ίδια κριτήρια, να απορροφηθούν στο Π.Σ. γ) δεν θα συνεχιστεί το ομηρικό καθεστώς των συμβασιούχων πυροσβεστών
2. Να ζητηθεί από το Υπουργείο οι συνάδελφοι που είναι μεγαλύτεροι από το όριο ηλικίας της προκήρυξης να παραμείνουν εφόσον το επιθυμούν ως συμβασιούχοι πυροσβέστες ορισμένου χρόνου μέχρι την συνταξιοδότηση τους.

Τέλος, θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω είναι εφικτά φτάνει να διεκδικηθούν δυναμικά και την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρυσανθοπούλου Πελαγία

Σ.Δ: Οι Νομικοί μας, στο θέμα του κλεισίματος των πινάκων, είπαν ότι είναι αδύνατο να γίνει, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΥΔ επισήμανε ότι από πέρσι ακόμα είχε ζητηθεί αυτό αλλά νομικά δεν είναι εφικτό να γίνει γιατί επικαλέστηκαν από το ΥΠ.ΕΣ "το δημόσιο συμφέρον".

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777