06 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ.

Σήμερα 6/3/2009 συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ και προβαίνει στην παρακάτω ανακοίνωση.
Επειδή ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και επειδή όλοι κρινόμαστε από αυτά που λέμε και από αυτά που κάνουμε και επειδή η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και οι υποσχέσεις έχουν ένα όριο το οποίο έχει πλέον ξεπεραστεί και σε αυτό έχει απόλυτη ευθύνη η πολιτική ηγεσία (κ. Προκ. Παυλόπουλος, κ. Χρησ. Μαρκογιαννάκης) με τις υποσχέσεις που δεν έχουν τηρήσει και δεν ξέρουμε αν προτίθενται να υλοποιήσουν για την εργασιακή μας αποκατάσταση και σε ποιο βαθμό αλλά και την ευθύνη της φυσικής ηγεσίας (του Α.Π.Σ.) η οποία είναι ανίκανη να επιλύσει προβλήματα που δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση (ταυτότητες, αμοιβαίες μεταθέσεις, Σ.Σ.Ε.) οδήγησαν το Δ.Σ, στην απόφαση για έναρξη κινητοποιήσεων πανελλαδικά (συλλαλητήρια, κλείσιμο δρόμων, λιμανιών, απεργιακές κινητοποιήσεις, εφαρμογή 8ώρου πανελλαδικά κ.λ.π.).
Η ΠΟΣΠΥΔ καλεί όλα τα 32 Σωματεία της και τα 5.000 μέλη της σε συλλαλητήριο ανεξάρτητα αν θα υπάγονταν ή όχι στην πιθανή ρύθμιση για μονιμοποίηση καθώς με την πρόσφατη απόφαση στο συνέδριο της ΠΟΣΠΥΔ θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να καλύπτει συνδικαλιστικά και το τελευταίο μέλος της μέχρι επίλυσης του εργασιακού. Πέραν τούτου εκκρεμούν για όλους μας τα θέματα του ωραρίου (αποφασίστηκε η εφαρμογή 7.5ωρου πανελλαδικά), επιδομάτων κ.λ.π.
Ημέρα συλλαλητηρίου ορίζεται η Πέμπτη 26 Μαρτίου και ώρα 11.00 το πρωί στην Ομόνοια, με παραμονή πλέον των μελών μας στην Αθήνα για όσες μέρες χρειαστεί.
Τα μέλη καλούνται να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους πλήρη εξάρτηση (φόρμα, κράνος, σακίδιο, μάσκα, μπότες, γάντια όσοι έχουν, φορητούς πυροσβεστήρες και sleeping bag). Μέλη που δεν θα έρθουν με στολή δεν θα μετρηθεί η παρουσία τους στο συλλαλητήριο.
Παρακαλούνται τα Σωματεία μέχρι τις 19/3/2009 (η ημερομηνία δεν επιδέχεται παράταση) να αποστείλουν λίστα με τα ονοματεπώνυμα των μελών που θα παραμείνουν στην Αθήνα.
Στις 19 Μαρτίου θα σας γνωστοποιήσει η ΠΟΣΠΥΔ και θα έχει ψάξει για κλείσιμο των λεωφορείων πανελλαδικά από και προς Αθήνα για καλύτερη τιμή. Μέχρι τότε δεν θα κλείσουν τα Σωματεία μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους την ίδια μέρα θα σας ανακοινωθεί αν τελικά και ποιες περιοχές θα αποκλειστούν παράλληλα (Τέμπη, Ρίο, Σχηματάρι, λιμάνια χώρας).
Έχουν ήδη δοθεί τηλεοπτικές συνεντεύξεις από το Προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ σε τηλεοπτικά κανάλια (ΑΝΤ1, ALTER) και αναμένονται σε όλα τα ΜΜΕ. Η ΠΟΣΠΥΔ καλεί τα Δ.Σ. των Σωματείων να προχωρήσουν σε άμεση ενημέρωση των μελών τους και ενέργειές τους εν όψει της κινητοποίησης.

Συνάδελφοι, όλοι στο δρόμο.
Το παραμύθι και η υπομονή μας τελείωσε.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαντώνης Κων/νος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φαραντάκης Αλέξανδρος

Πηγή: ΠΟΣΠΥΔ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777