18 Ιουνίου 2009

«Στη φωτιά με ελλείψεις και οχήματα του 1970!»

Τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην υπόθεση της δασοπυρόσβεσης και που αποτυπώνονται στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που φτάνει τις 3.500, στα πυροσβεστικά οχήματα με άδειες κυκλοφορίας από τη δεκαετία του ...'70, στην ανυπαρξία της πρόληψης και ενιαίου σχεδιασμού μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ).
Μετά από τις πρώτες μεγάλες πυρκαγιές, στο πρώτο κιόλας 10ήμερο του Ιούνη, η ΕΑΚΠ επισημαίνει πως το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη ελικοπτέρων, θέμα για το οποίο γίνονται συζητήσεις επί συζητήσεων, αλλά σειρά προβλημάτων που χρονίζουν. Και μάλιστα, αποτελούν καθημερινό κίνδυνο για τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Σύμφωνα με την ΕΑΚΠ, τα βασικότερα θέματα που επισκιάζονται κάτω από τις ... κόντρες για τη χρησιμοποίηση ή μη των μισθωμένων ελικοπτέρων είναι η παντελής απουσία ενιαίου σχεδιασμού των εμπλεκομένων φορέων, η ανυπαρξία πρόληψης, αλλά και τα μακροπρόθεσμα επιχειρηματικά σχέδια που ενθαρρύνονται από την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την προστασία των δασών. Παράλληλα, οι ευθύνες των κυβερνήσεων βρίσκονται στις αντιδασικές νομοθετικές παρεμβάσεις, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με την ίδια τη λειτουργία της Πυροσβεστικής. Οπως την απαξίωση του ρόλου της Δασικής Υπηρεσίας, την προσπάθεια στρατιωτικοποίησής της και τη διατήρηση των τεράστιων οργανικών κενών θέσεων σε προσωπικό, που πλέον αγγίζουν τις 3.500.

Διαβάστε περισσότερα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Σ.Δ: Θαυμάστε μερικές μόνο εικόνες από τα υπερσύγχρονα οχήματα της Πυροσβεστικής. Λένε "1 εικόνα χίλιες λέξεις" και έχουν δίκιο !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777