18 Ιουνίου 2009

Και Εγένετο ΒΡΟΧΗ !!!!

Ο χορός της βροχής (rain dance) είναι τελετουργικός χορός που έχει σκοπό να προκαλέσει βροχή και να εξασφαλίσει την προστασία των σπαρτών. (Σ.Δ.: όλα για τους αγρότες )
Φυλή Τσέροκι, μια φυλή Αυτοχθόνων Αμερικανών από τις Νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, που περιλαμβάνουν τα Νότια Απαλάχια, εκτελούσαν το χορό της βροχής τόσο για να προκαλέσουν τη βροχόπτωση όσο και να καθαρίσουν τα κακά πνεύματα από τη γη[1].
Ο θρύλος της φυλής λέει ότι η βροχή που προκαλείται από τον χορό της φυλής περιέχει τα πνεύματα των παλιών αρχηγών της φυλής, οι οποίοι πέφτοντας πολεμούν τα κακά πνεύματα στην μετάβαση μεταξύ της πραγματικότητας μας και του κόσμου των πνευμάτων[2]. Θεωρούνταν επίσης ότι κάποιοι χοροί μπορούσαν να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες και το κοινό ώστε να μοιραστούν ασυνήθιστες και ακραίες πράξεις λατρείας.

Η φωτό είναι Ινδιάνοι της φυλής Ποταουατόμι (Potawatomi) χορέυουν το χορό της βροχής (1920)

ΠΗΓΗ: el.wikipedia

Σ.Δ: Ναι τελικά ο Μεγάλος Μάγος Μαρκογιαννάκης έκανε το θαύμα του.
"Άδικα" τον κατηγορούμε τον άνθρωπο.
ΕΒΡΕΞΕ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,
ΕΒΡΕΞΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ!!!!
Δεν ξέρω όμως τώρα με τόσους κεραυνούς που έπεσαν για αρκετή ώρα και τον αέρα που έχει ΤΩΡΑ τι συμβάντα θα έχουμε. Τότε λόγω έλλειψης ελικοπτέρων θα "φτύσουμε" (διαλέξτε προς τα πού, έξυπνα παιδιά είστε) για να σβήσουμε τις πυρκαγιές.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777