04 Ιουνίου 2009

Κοζάνη 31-05-2009
Αρ. Πρωτ. 047

Στην Κοζάνη σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου βρέθηκε ο Υπ. Ε.Δ.Δ.Α. κ. Προκόπης Παυλόπουλος για την θεμελίωση του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης. Έξω από το ξενοδοχείο ''Ερμιόνιον'' όπου και θα έδινε συνέντευξη τύπου είχαν μαζευτεί 100 περίπου αγανακτισμένοι Συνάδελφοι περιμένοντας να εκφράσουν την οργή και την δυσαρέσκεια τους για την συνέχιση της ομηρίας και την αθέτηση των υποσχέσεων τόσο της Κυβέρνησης όσο και του ιδίου.

Παρά τις προτροπές ενός Βουλευτή του Ν. Κοζάνης και του Αστυνομικού Διευθυντή για αποχώρηση και κατέβασμα του πανό με τα αιτήματά μας που είχαμε αναρτήσει στην είσοδο του ξενοδοχείου, εφόσον επιθυμούμε να μας δει ο Υπουργός, οι Συνάδελφοι και το πανό παρέμειναν εκεί μέχρι την άφιξη του Υπουργού.

Ο Υπουργός βλέποντας τους Συναδέλφους ζήτησε να συναντηθεί με τους αντιπροσώπους του Σωματείου και μία τετραμελής επιτροπή συνομίλησε για περίπου 40 λεπτά. Ερωτήθηκε για την επαγγελματική αποκατάσταση που μας έταξε, για τις εκκρεμότητες της Σ.Σ.Ε. του 2009, για την μηδενική φετινή αύξηση και για την μη καταβολή του εκλογικού, δασικού επιδόματος καθώς και για την μη καταβολή της ενίσχυση των 500? των χαμηλόμισθων.
Ο Υπουργός για ακόμη μία φορά δικαιολογήθηκε ότι έπεσε έξω στις προβλέψεις του λόγω του δημοσιοοικονομικού ελλείμματος και δεσμεύτηκε ότι εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά από εδώ και πέρα, μέσα Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθεί διαγωνισμός τύπου Κ.Ε.Π. με 50% επιπλέον μοριοδότηση στην προϋπηρεσία σύμφωνα με τον Ν. 3320/2005, ενώ για το διάστημα Δεκεμβρίου - Μαρτίου θα δίνεται αντί για επίδομα ανεργίας επίδομα απασχόλησης ώστε να εργαζόμαστε όλο τον χρόνο. Για την Σ.Σ.Ε. καθώς και για τα επιδόματα δήλωσε ανενημέρωτος καθώς αυτά τα θέματα τα έχει αναλάβει ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Κύριε Υπουργέ θα θέλαμε πολύ να σας πιστέψουμε αλλά μέχρι τώρα το μόνο που μας έχετε δείξει είναι να εφευρίσκεται δικαιολογίες και να μεταθέτετε τις ημερομηνίες έκδοσης του επικείμενου διαγωνισμού από τον Σεπτέμβριο του 2008 στο Δεκέμβριο, μετά στον Απρίλιο του 2009 και τώρα ξανά στον Σεπτέμβριο.
Δυστυχώς δεν έχετε καταλάβει ότι έχετε ευθύνη και μερίδιο στην ομηρία μας. Δεν μπορεί μετά από 6 χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. και σε ερώτηση δημοσιογράφου να καταλογίζετε ευθύνες στην προηγούμενη Κυβέρνηση, σταματήστε πλέον να χρεώνετε λανθασμένες κινήσεις και προχωρήστε στη λύση των προβλημάτων, γι' αυτό που σας ψηφίσαμε.
Δεν θα ανεχτούμε άλλα ψέματα. Ήρθε η ώρα της κάλπης και κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του.

Εμείς οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες δεν θα στηρίξουμε κανέναν από αυτούς που μας κορόιδεψαν, κανέναν από αυτούς που μας είπαν ψέματα, κανέναν από αυτούς που υποσχέθηκαν και δεν τήρησαν τον λόγο τους.
Στον εμπαιγμό και στην ομηρία απαντάμε με εκλογική αποχή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καζατζίδης Νικόλαος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βαϊτσόπουλος Αντώνιος

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777