03 Ιουλίου 2009

Επίσκεψη του Νομάρχη στην 113 ΠΤΕ. Μάχης και στο Κλιμάκιο του Σέϊχ Σού.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2 Ιουλίου 2009

Την ετοιμότητα των πυροσβεστικών υπηρεσιών για την περιφρούρηση των δασικών πυρκαγιών και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους επιθεώρησε σήμερα ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Έτσι, σήμερα το πρωί βρέθηκε στο 1ο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στον Κέδρινο Λόφο όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας υπ/γος Κωνσταντίνος Κεσαπίδης και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης αρχιπύραρχος Ιωάννης Μπάκας.
Στη συνέχεια ο κ. Ψωμιάδης επισκέφθηκε το Κλιμάκιο των πυροσβεστικών αεροπλάνων Καναντέρ στην 113 Πτέρυγα Μάχης και, ακολούθως, τη 2η ΕΜΑΚ στο Αεροδρόμιο, όπου έγινε δεκτός από τον διοικητή της 113 ΠΜ Σμήναρχο Ιπτάμενο Δημήτριο Στέκα, αξιωματικούς και σμηνίτες των μονάδων.
Ο Νομάρχης ενημερώθηκε για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό επιβιβάστηκε σε ένα από τα πλέον σύγχρονα πυροσβεστικά αεροπλάνα, συνομίλησε με τους πιλότους και άκουσε τα προβλήματα των δασοπυροσβεστών.
Μετά το πέρας της επιθεώρησης, ο κ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όχι μόνο οι πολιτικοί αλλά όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να υποκλιθεί μπροστά στο μεγαλείο των πιλότων των πυροσβεστικών καναντέρ στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ήδη στη Θεσσαλονίκη υπάρχει βάση οκτώ καναντέρ και δύο ελικοπτέρων, εκ των οποίων τα τέσσερα καναντέρ είναι σε ετοιμότητα καθημερινά για το νομό μας ενώ τα υπόλοιπα διασπείρονται σε άλλες περιοχές ανάλογα με τις ανάγκες. Ευχόμαστε να βοηθήσει ο καιρός, να βοηθήσει ο Θεός και να βοηθήσει και ο κάθε πολίτης. Οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε απροσεξίες δικές μας.
Κατά την επίσκεψή μου στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στο Σέιχ Σου διαπίστωσα την ετοιμότητα των ανδρών, των εθελοντών, των δήμων, της Περιφέρειας και του Δασαρχείου.
Ως Νομαρχία είμαστε πάντα σε άμεση συνεργασία για να λύνουμε προβλήματα ακόμη και πέρα από τις αρμοδιότητές μας, πάντα σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους δασοπυροσβέστες και τις εθελοντικές ομάδες πολιτών, οι οποίοι μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες δίνουν και τη ζωή τους ακόμη για να υπερασπιστούν ζωές και περιουσίες άλλων».
Από την πλευρά του ο Διοικητής της 113 ΠΜ ευχαρίστησε το νομάρχη για το ενδιαφέρον του και μίλησε για τις άοκνες προσπάθειες της μονάδας για να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών και τόνισε ότι τέσσερα από τα καναντέρ είναι τελευταίας τεχνολογίας με υψηλές δυνατότητες, «ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της δασοπυρόσβεσης».


ΠΗΓΗ: nath.gr

Σ.Δ: Ωραία όλα αυτά κύριε Νομάρχα αλλά όταν πήγες στα πεζοπόρα "βοηθητικούς" μας ανέβαζες "βοηθητικούς" μας κατέβαζες .
Για πολλοστή φορά σου λέμε ότι αν κάνεις μία βόλτα στα περιπολικά του Νομού θα δείς να ΤΑ ΕΠΑΝΔΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
Πως λοιπόν είμαστε "βοηθητικοί"
όταν είμαστε οι πρώτοι
που επεμβαίνουμε στα συμβάντα;;;;
Κύριε Νομάρχα έχεις δώσει καλά δείγματα ως προς την επίλυση του εργασιακού μας μην "παρασύρεσαι" από κάποιους και κάνεις τέτοιες δηλώσεις και μάλιστα μπροστά στους συναδέλφους.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777