25 Ιουλίου 2009

Πυρκαγιές σε όλη την Χώρα.

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στις 5 περίπου το απόγευμα στους Ελαιώνες ανάμεσα στο Πανόραμα και την Πυλαίας στην Θεσσαλονίκη σε μικρή απόσταση από το Δάσος του Σέϊχ Σου.
Τα αίτια της πυρκαγιάς μέχρι στιγμής είναι άγνωστα, ενώ εκδηλώθηκε μέσα σε κατοικημένη περιοχή (ανάμεσα σε κατοικίες) στην άκρη του οικισμού σε 2 σημεία.
Στην περιοχή έσπευσε άμεσα το περιπολικό του 3ου Π.Σ. και το περιπολικό του πεζοπόρου της 2ης ΕΜΑΚ που βρίσκονταν στην περιοχή ενώ κατέφθασαν άμεσα και άλλα 4 οχήματα με αποτέλεσμα να την ελέγξουν άμεσα και να λήξη το συμβάν μέσα σε μία ώρα.
Λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς αύριο στον Νομό μας αλλά και σε όλη την Χώρα με 3αρια και 4άρια η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε αυξημένη ετοιμότητα.
*****************************************

Πυρκαγιά μικρής έκτασης, αλλά αυξημένου κινδύνου, από κολόνα της ΔΕΗ...ξέσπασε κατά τις 12:00 το μεσημέρι σε οικόπεδα, στον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου.
Η φωτιά έγλειψε κυριολεκτικά δύο σπίτια. Τα χόρτα στα οικόπεδα ξεπερνούσαν σε ύψος τα 2 μέτρα.
Ευτυχώς δεν έπνεας άνεμοι στην περιοχή και με την άμεση και ισχυρή επέμβαση της Πυροσβεστικής η φωτιά περιορίστηκε και έσβησε πλήρως, σε λιγότερο από μία ώρα από την εκδήλωσή της.
Ήθελα να ήξερα οι δήμαρχοι και η πυροσβεστική δεν μπορούν να βάλουν κάνα ΠΡΟΣΤΙΜΟ σε αυτούς τους ανεύθυνους που δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους;
*****************************************

Εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στο δήμο Αλμυρού Βόλου. Στην περιοχή βρίσκονται 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη.
Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά στην περιοχή Μεταξάδα του δήμου Γαργαλιάνων Μεσσηνίας. Επί τόπου είναι 13 οχήματα με 39 πυροσβέστες, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στη θέση «Μεσάδα» ανάμεσα στο δάσος Σελάκανο και στις Μάλες στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΠΗΓΗ (για το τελευταίο): ΣΚΑΪ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777