11 Αυγούστου 2009

Οταν ο Συμβασιούχος Πυροσβέστης Δεν Σβήνει Φωτιές στο Δάσος....

Όταν ο Συμβασιούχος Πυροσβέστης δεν σβήνει δασικές φωτιές ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΆΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΥΜΒΑΝΤΑ και φυσικά ΟΧΙ ΩΣ "ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ" αλλά κανονικά ως ΚΥΡΙΩΣ ΟΧΗΜΑ.
Ένα ακόμα τέτοιο παράδειγμα είναι και το παρακάτω:
Στις 18 Ιουλίου 2009 στο Δ.Δ. Δορκάδας του Δήμου Λαχανά στην Θεσσαλονίκη ξέσπασε φωτιά σε σπίτι στις 18:45 περίπου.
Το περιπολικό Λ-30 του Π.Κ. Λαγκαδά το οποίο περιπολούσε στην περιοχή εντόπισε έντονο καπνό μέσα από την κατοικημένη περιοχή, έσπευσε άμεσα αφού ανήγγειλε κανονικά το συμβάν στο Κέντρο ζητώντας παράλληλα ενισχύσεις.
Οι συνάδελφοι διαπίστωσαν ότι από την σκεπή μονοκατοικίας έβγαινε φωτιά η οποία προκλήθηκε από τον θερμοσίφωνα που βρισκόταν στο πατάρι του σπιτιού.
Αφού ασφάλισαν την πρόσβασή τους (διακοπή ρεύματος) προέβησαν άμεσα σε κατάσβεση η οποία ευτυχώς έγινε σε σύντομο διάστημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ταβάνι αποτελούνταν από καλαμωτές (παλαιά κατασκευή) και εάν οι συνάδελφοι δεν επενέβαιναν άμεσα θα είχε καεί το σπίτι ολοσχερώς.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

Τέτοιες επεμβάσεις, και πάρα πολλές άλλες από τους "βοηθητικούς", υπάρχουν καθημερινά σε όλη την Χώρα. Καλό είναι να αναδεικνύουμε τέτοια συμβάντα και όσο και αν δεν αρέσουν σε μερικούς ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ
ΣΕ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΥΜΒΑΝΤΑ.

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΓΩ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΏΝ ΦΑΙΝΟΜΈΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων κ.α)

Όταν λοιπόν ο Συμβασιούχος Πυροσβέστης
δεν σβήνει δασικές πυρκαγιές,
ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ
και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777