11 Νοεμβρίου 2009

Καμία εξαίρεση στην αντιμετώπιση των συμβασιούχων.

Απόλυτη συνέπεια στην «κόκκινη γραμμή» που χαράζει το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών για την αξιοκρατία και το νέο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, με το παρελθόν των «τακτοποιήσεων ημετέρων» και των ρουσφετιών -ακόμη και με κοινωνικά κριτήρια- ζήτησε από το σύνολο της κυβέρνησης ο Γ. Παπανδρέου. Ωστόσο, στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν έλειψαν και οι φωνές που ζήτησαν εμμέσως ειδική μεταχείριση για τους δασοπυροσβέστες, αλλά και νέο ΑΣΕΠ.
Στην παρουσίαση του νομοσχεδίου, από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, με το οποίο όλες οι προσλήψεις στο Δημόσιο και σε φορείς που εποπτεύονται από το Δημόσιο θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και "κόβονται τα περιθώρια μονιμοποιήσεων συμβασιούχων" προστέθηκε η σαφής σύσταση του πρωθυπουργού ότι κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ πρέπει εμπράκτως να σεβαστούν τα νέα δεδομένα γιατί έτσι θα κατανοήσει και ο πολίτης τις αναγκαίες αλλαγές.
Στη ρήση, που πολλές φορές ακούστηκε στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου "τελειώνει η εποχή των εξαιρέσεων" δεν έλειψαν οι προβληματισμοί για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι ΄δασοπυροσβέστες. Ωστόσο, η απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών ήταν κατηγορηματική. "Αν γίνει έστω και μία εξαίρεση θα ανοίξει ο χορός των διεκδικήσεων και των αιτημάτων. Θα ήταν αυτοκτονία".

Περισσότερα διαβάστε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Όλα τα παραπάνω διασταυρώνονται αν και πιστεύω ότι είναι ΑΛΗΘΙΝΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 10% ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ, ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ !!!

ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ "ΤΙΜΑΤΕ" ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΗ:

κ. Γιάννη Ραγκούση στις 5/9/2007 σε συνέντευξη τύπου:
«……Ωστόσο και λόγω της επικαιρότητας, σας ανακοινώνω ότι ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε στο Προεδρείο της ΓΣΕΕ ότι το ΠΑΣΟΚ, θα διασφαλίσει την 12μηνη εργασία των περίπου 5.000 δασοπυροσβεστών που σήμερα εξακολουθούν να είναι συμβασιούχοι»,
Δημοσιογράφος Γ. ΠΙΤΤΑΡΑΣ:
«Αυτό που είπατε για τους δασοπυροσβέστες, τι ακριβώς εννοείτε; Πως θα το διασφαλίσετε; Και αν λήξει αυτό το θέμα μετά τι θα γίνει με αυτούς;»
Γ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:
«Ίσως δεν έγινε κατανοητό. Θα επιτραπεί η σχέση που έχουν αυτοί οι άνθρωποι και που, αυτή τη στιγμή, είναι σχέση 8μηνης διάρκειας, απ’ όσο γνωρίζω, σε παγίως σταθερή σχέση 12μηνης διάρκειας με το Ελληνικό Δημόσιο. Θα διασφαλιστεί η σταθερή τους εργασία σε 12μηνη βάση. Είναι, νομίζω, καθαρό. Όχι για μια χρονιά, διαρκώς, παγίως.
Δημοσιογράφος Δ. ΛΑΓΟΥ:
«Διευκρινιστικές για τους συμβασιούχους δασοπυροσβέστες. Επειδή υπάρχει το κώλυμα του Συντάγματος και δεν είναι εφικτή η μονιμοποίηση, όταν μιλάτε για 12μηνη απασχόληση προφανώς εννοείτε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το εποχικό προσωπικό. Δηλαδή οι συμβάσεις να μην σταματήσουν στο 8μηνο».
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: «Εννοούμε, αυτό ακριβώς που είπαμε. 12μηνη απασχόληση με πάγια διαδικασία». Σ.Δ : ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ !!!

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές βέβαια !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777