14 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΠΥΔ για Συναντήσεις με Υπουργούς το 2ήμερο.

Μέγαρα, 14 /11/2009
Αρ. Πρωτ: 236

Συνάδελφοι,
στις 10/11/2009 συναντηθήκαμε και ενημερώσαμε τον Υπουργό Εργασίας κύριο Λοβέρδο Α. και του επιδώσαμε σχετικό υπόμνημα ώστε να παρέμβει πράγμα και το οποίο έπραξε στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 11/11/2009. Στο Υπουργικό Συμβούλιο υπήρχαν, μετά από εισηγήσεις μας σε υπουργούς, θετικές παρεμβάσεις από τους κυρίους Βενιζέλο Ευ. Καστανίδη Χ. και την κυρία Ξενογιαννακοπούλου Μαρ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι Υπουργοί, κύριος Ραγκούσης Ι. και Χρυσοχοϊδης Μ. διαφώνησαν, με το επιχείρημα να μην αρχίσουν να καθιερώνονται «εξαιρέσεις» στο επικείμενο νομοσχέδιο.
Η ΠΟΣΠΥΔ αντέδρασε άμεσα, με την βοήθεια και των προεδρείων των σωματείων Θεσσαλονίκης και Αν. Μακεδονίας και Θράκης αρχίσαμε άμεσα σειρά επαφών. Μεταβήκαμε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο οποίο συναντήσαμε για πολλοστή φορά του Υφυπουργό κύριο Βούγια Σ. καθώς και τον Ειδικό Σύμβουλο και τον Υπασπιστή του Υπουργού και τους μεταφέραμε ότι σε προγραμματισμένο Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ την επομένη θα αποφασίζαμε για Πορεία το αμέσως προσεχές διάστημα.
Επικοινωνήσαμε και με τον Αρχηγό ο οποίος δήλωσε άγνοια για το τι προηγήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Στην συνέχεια συναντήσαμε τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ρόβλια καθώς και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Πεταλωτή.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας δώσαμε το παρόν στην τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Τριανταφυλλόπουλο (Ζούγκλα) και την επομένη το πρωί 13/11 στην εκπομπή του κυρίου Αυτιά. Στην συνέχεια μεταβήκαμε στην Βουλή όπου συνομιλήσαμε με βουλευτές όλων των κομμάτων, τους επιδώσαμε σχετικά υπομνήματα και υποβληθήκανε επίκαιρες ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς.
Σε ραντεβού που είχε κλειστή την προηγούμενη, συναντήσαμε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλο Ευ. καθώς και τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Μαγκριώτη.
Στην συνέχεια και μετά από έντονες διαμαρτυρίες και πιέσεις όλων μας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Υπουργούς κ. Ραγκούση και κ. Χρυσοχοϊδη. Ο κύριος Χρυσοχοϊδης μας είπε ότι από το 2010 πιθανόν να μας προστεθούν και καθήκοντα πρόληψης. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η εργασιακή μας αποκατάσταση σηματοδοτώντας ένα καινούργιο μοντέλο «διαχείρισης κρίσεων και πολιτικής προστασίας».
Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένουμε εξελίξεις και συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους υπουργούς. Εφόσον στο άμεσο προσεχές διάστημα δεν υπάρξει κάτι ουσιαστικό, το Δ.Σ της ΠΟΣΠΥΔ έχει αποφασίσει να προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις με αρχή γενομένης την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η ΠΟΣΠΥΔ σας καλεί ΟΛΟΥΣ σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαντώνης Κων/νος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φαραντάκης Αλέξανδρος
Σ.Δ: Και για όσους "ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΥΣ" έσπευσαν να αμφισβητήσουν ότι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Χρυσοχοϊδη, μια φωτογραφία 1000 λέξεις !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777