14 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοινώθηκε το Eπίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Σε 400 ευρώ ανά δικαιούχο ορίζεται το Έκτακτο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τη στήριξη των ανέργων.
Το ποσό πρόκειται να καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ σε δύο ισόποσες δόσεις των 200 ευρώ. Η πρώτη δόση θα έχει καταβληθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2009, ενώ η δεύτερη μέχρι την 30η Ιουνίου 2010.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης είναι:

Α. Όσοι, κατά την 3η Νοεμβρίου 2009, εμφανίζονται εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ως μακροχρόνια άνεργοι - άνω των 12 μηνών.

Β. Όσοι, κατά την 10η Δεκεμβρίου 2009, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου:
1. Επιδοτούνται, λόγω ανεργίας ή επίσχεσης εργασίας από τον ΟΑΕΔ. Το ποσό του επιδόματος δεν πρέπει να ξεπερνά το ύψος του βασικού επιδόματος ανεργίας, προσαυξημένου, λόγω οικογενειακών βαρών - 454,25 ευρώ, συν 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος, κατά περίπτωση.
2. Είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι και έλαβαν ή θα λάβουν, εντός του 2009, τα εξής ειδικά βοηθήματα:
α. βοήθημα μετά τη λήξη επιδότησης ανεργίας - 13 ημερομίσθια.
β. βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργων.
γ. βοήθημα αποφυλακισμένων.
Η καταβολή του επιδόματος γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας των δικαιούχων. Όσοι δικαιούχοι δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό ΕΤΕ μπορούν να προσέλθουν άμεσα στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο εμφανίζονται ως πρώτοι δικαιούχοι.
Για την ακριβή ημερομηνία έναρξης της πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων θα υπάρξει νέα ενημέρωση μέσα στις επόμενες μέρες.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

Σ.Δ: Σύμφωνα με τα παραπάνω το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης το δικαιούμαστε και εμείς. Όσοι δηλαδή γράφτηκαν στον ΟΑΕΔ μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Φυσικά θα παίζει ρόλο και η φορολογική δήλωση ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΔΙΠΛΟ.
Δυστυχώς στην σελίδα του ΟΑΕΔ δεν έχουν αναρτήσει ΤΙΠΟΤΑ ακόμα γι αυτό και πιστεύω ότι και πολλά καταστήματα του Οργανισμού θα ψάχνονται για λίγες ημέρες γιατί όπως διάβασα τον Νόμο δεν βγάζεις και εύκολα άκρη.
Για να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Εσείς πηγαίνετε πάντως από τον ΟΑΕΔ να δούμε τι θα σας πουν και αν θέλετε μου στέλνετε e mail για να έχουμε μια εικόνα το τι γίνετε σε όλη την Χώρα.

ΓΙΑ ΟΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777