28 Ιανουαρίου 2010

Δελτίο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος για σύσκεψη στο 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
Αθήνα, 28-01-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε σύσκεψη για την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου συμμετείχε σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΚΥΠΣ στο Χαλάνδρι και συμμετείχαν ο Αρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Απόστολος Γεροκώστας, οι Επιθεωρητές Υπηρεσιών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, στελέχη του Α.Π.Σ. καθώς και οι Διοικητές των Υπηρεσιών της Περιφέρειας, του Νομού και των Πυροσβεστικών Σταθμών.
Επί τάπητος τέθηκε το θέμα της οργάνωσης, της αναδιάταξης και της αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να είναι ικανό, αξιόμαχο και αξιόπιστο ενόψει του καλοκαιριού και της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο ζήτημα της νέας δομής των υπηρεσιών που θα είναι συμβατή με την αρχή της διακλαδικότητας. Έμφαση δίνεται φέτος στην προληπτική δασοπροστασία και όχι μόνο στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών. «Δρούμε προληπτικά και όχι μόνο κατασταλτικά», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Επιπλέον, μεγάλη σημασία δίνει η πολιτική και φυσική ηγεσία στη συνολική αναβάθμιση του συστήματος εκπαίδευσης με τη δημιουργία εξειδικευμένων σχολείων σε νέες τεχνολογίες, στην επανεξέταση του συστήματος κρίσεων και προαγωγών με αξιοκρατικά κριτήρια και στην επανεξέταση του συστήματος της υγειονομικής περίθαλψης των πυροσβεστών.

ΠΗΓΗ: yptp.gr

Σ.Δ: Προληπτική Προστασία Υπουργέ και Στρατηγοί ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. Κάθε χρόνια τα ίδια λέτε και κάθε χρόνο καιγόμαστε !!!
Όταν τα Δασαρχεία δεν έχουν κόσμο και λεφτά πως θα γίνει πρόληψη ;
Όταν δίνετε τζάμπα χρήματα στους Δήμους για δήθεν Πολιτική Προστασία (καθαρισμούς δασών, αποχιονιζεισμούς κ.α) και ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ τι γίνετε ;;; Ούτε κόκκος αλάτι έπεσε τώρα που χιόνισε και τα άτομα που προσελήφθησαν για Πολιτική Προστασία ο Δήμαρχος τα στέλνει σπίτι γιατί ....... χιονιζει !!!
Όταν τα δάση γύρω από τα χωριά και τις πόλεις είναι γεμάτα σκουπίδια, μπάζα, σπασμένα κλαδιά και δέντρα τι γίνετε ;;;
Όταν έγινε πρόταση από τον Υπουργό να δουλεύουμε από φέτος και στην πρόληψη γιατί δεν έγινε δεκτό από τον Αρχηγό ;;;
Και αφού Υπουργέ θέλετε να "δράστε προληπτικά" γιατί δεν συνεχίσατε αυτό που ξεκινήσατε μόνο κάνατε πίσω στον Αρχηγό ;;;

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΙΛΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ;;;; Μια από τα ίδια και φέτος και Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777