29 Ιανουαρίου 2010

H Πορεία των Μόνιμων Πυροσβεστών Σήμερα.

Δυστυχώς όσο και να έψαξα στις ηλεκτρονικές σελίδες των εφημερίδων μόνο στην zougla.gr βρήκα κάτι για την σημερινή πορεία των μονίμων πυροσβεστών στο Υπ.Προ.Πο και οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι από την ομάδα που έχουν φτιάξει οι συνάδελφοι στο facebook με τίτλο: OXI ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 24ΩΡΟΥ ΣΤΟ Π.Σ!!! Από τις φωτό αυτό μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι η πρώτη φορά που οι συνάδελφοι μαζεύονται τόσοι πολλοί σε πορεία για να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους !!!
Αξιοσημείωτη είναι η απουσία των καναλιών αφού μόνο ο ΑΝΤ1 έδειξε κάποια στιγμιότυπα. ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ , είμαστε μαθημένοι !!!
Εκτός από τα κανάλια ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ και ο Υπουργός και ο Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ !!!
Ακολουθεί το δημοσίευμα που προανέφερα :

"Περισσότεροι από 2000 πυροσβέστες, μέλη σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Αρχικά, συγκεντρώθηκαν έξω από το Πολεμικό Μουσείο και στη συνέχεια έκαναν πορεία στη Βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους σε εκπροσώπους των κομμάτων, οι οποίοι και τους υποσχέθηκαν να υποβάλουν επερώτηση.
Βέβαια, αυτό δεν ικανοποίησε τους πυροσβέστες και θα συνεδριάσουν την επόμενη εβδομάδα με σκοπό τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Οι πυροσβέστες, αυτή την ώρα, αποχωρούν από τη Βουλή και κατευθύνονται προς το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, στην οδό Μουρούζη.
Μεταξύ των αιτημάτων τους, που είναι κατά κύριο λόγο θεσμικά, είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού -υπολογίζεται ότι οι ελλείψεις φθάνουν τις 4.000-, η επέκταση του ωραρίου σε απομακρυσμένες περιοχές και η θεσμοθέτηση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.
Ένταση επικράτησε, όταν ενώ οι πυροσβέστες βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, από το σημείο πέρασε ένα πυροσβεστικό όχημα. Οι πυροσβέστες διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο πλήρωμα, γιατί δεν συμμετείχαν στη συγκέντρωση που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος."


ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777