01 Φεβρουαρίου 2010

Ο Υφ. Προ. Πο. κ. Βουγίας στην Δ.Π.Υ.Θ.

Το Δελτίο Τύπου που έβγαλε σχετικά το Υπ.Προ.Π. μιλά τόσο για την επίσκεψη του Υφυπουργού στη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης όσο και για συνάντησή του με την ηγεσία και τους εργαζομένους του Πυροσβεστικού Σώματος. Θα παραθέσω μόνο το κομμάτι που αφορά το Π.Σ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2010

"......Αργότερα επισκέφθηκε τη νέα ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας: το Γενικό Επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδας, Αντιστράτηγο κ. Κεσαπίδη, τον Περιφερειακό Διοικητή Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχο Μαυρομάτη και το Διοικητή της ΕΜΑΚ, Ταξίαρχο κ. Καφίρη από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση της Υπηρεσίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη Θεσ/νίκη και στην Κεντρική Μακεδονία, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού, η ανάγκη αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών και η δημιουργία σχολής Αξιωματικών στη Θεσ/νίκη.
Μιλώντας αργότερα στο προσωπικό της Πυροσβεστικού σταθμού της Μαρτίου ο κ. Βούγιας επανέλαβε τη δέσμευση του Υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη για νέο βαθμολόγιο και κρίσεις, έκδοση Π.Δ. για το Πυροσβεστικό Σώμα όσον αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια, αναδιοργάνωση των πυροσβεστικών κλιμακίων ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες, προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού ιδιαίτερα οδηγούς, ξεκινώντας από την προκήρυξη 630 θέσεων που ήδη υπογράφηκαν.
Τέλος, στη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων της Πυροσβεστικής αφού άκουσε τα προβλήματά τους δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον Υπουργό την αντίθεσή τους στην αλλαγή του ωραρίου από 24ωρη βάρδια σε 8ωρη καθώς και άλλα αιτήματά τους, όπως την αλλαγή στο οργανόγραμμα, την αύξηση των πυροσβεστικών σταθμών, το βαθμολόγιο και τη δημιουργία σχολής Αξιωματικών του Π.Σ. στη Θεσσαλονίκη."


ΠΗΓΗ: ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ

Σ.Δ: Το Υφυπουργό "υποδέχθηκαν" 100 περίπου συνάδελφοι απο τα κλιμάκια Λαγκαδά, Σταυρού, από τις Π.Υ Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Σερρών και με συμβολικό αποκλεισμό της οδού 25ης Μαρτίου για περίπου μισή ώρα με συνθήματα εξέφρασαν την δυσαρέσκιά τους όσον αφορά την κατάργηση του 24ωρου και για τις συνθήκες εργασίας στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Κατόπιν ο Υφ. πήγε στη αίθουσα συνελεύσεων του 3ου Π.Σ και ενημέρωσε σχετικά για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να καλύψει τα κενά αλλά και υπεραμύνθηκε του 8ωρο ως το σωστότερο για την λειτουργία του Π.Σ.
Για την προκήρυξη των 630 θέσεων είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αυτές θα καλυφθούν από τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες, ενώ προτίθεται να ζητήσει και άλλες 1000 οι οποίες και αυτές θα καλυφθούν από Συμβασιούχους Πυροσβέστες.
Να πάρετε και 600 και 1000 από εμάς φτάνει να γίνει και το Σώμα Πολιτικής Προστασίας για να τακτοποιηθούν και οι υπόλοιποι που είναι και οι περισσότεροι !!!
ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΨΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΥΣ 630 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΑΣ ;;;
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ !!!
ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ !!!
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ;;; ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ;;; ΟΛΟ ΑΠΟ 15 ΣΕ 15 ΤΟ ΠΑΤΕ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777