17 Ιανουαρίου 2010

7ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΥΔ.

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε το 7ο Συνέδριο της ΠΟΣΠΥΔ. Δυστυχώς δεν έχω ακόμα τα βιντεάκια έτοιμα και για να τα ανεβάσω.
Παραβρέθηκαν στο συνέδριο ΟΛΑ τα σωματεία της ΠΟΣΠΥΔ και φυσικά εκπρόσωποι των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ απουσίαζε χαρακτηριστικά και καλά έκαναν και δεν ήρθαν γιατί δεν ξέρω αν θα έφευγαν από εκεί.
Παρόν η ηγεσία της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για πρώτη φορά μαζί με τον Ειδικό Σύμβουλο για θέματα πολιτικής προστασίας του Υπουργού και επανέλαβαν ότι οι δεσμεύσεις του Υπουργού θα υλοποιηθούν στο ακέραιο και μάλιστα μέχρι το τέλος καλοκαιριού ενώ τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσει και η "ομάδα εργασίας" του Υπουργείου και της ΠΟΣΠΥΔ (να το δω και να μην το πιστέψω) !!!
Παρόν και ο νέος Αρχηγός του Π.Σ. κ. Στεφανίδης ο οποίος απέσπασε το μεγαλύτερο σε διάρκεια και με το πιο δυνατό χειροκρότημα, σημάδι Αρχηγέ όπως καταλαβαίνεις της εκτιμήσεις προς το πρόσωπο σου, ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ. Ο Αρχηγός είπε ότι ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ και από το 2011 θα ενταχθούμε στο Νέο Σώμα. Μίλησε για το 24ωρο το οποίο θα σταματήσει σε όλη την χώρα και για τις ταυτότητες είπε ότι θα βγουν ΜΕ ΣΤΟΛΗ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ !!!
Παρόν ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ και ο κ. Πίλιουρας πρόεδρος των μονίμων πυροσβεστών ο οποίος με το "εμείς" και "εσείς" άναψε φωτιές αν και στο τέλος το μπάλωσε με το "συνάδελφοι" βέβαια εκτός της αίθουσας μάζεψε κάποιους συναδέλφους γύρο του και τους έλεγε εμείς είμαστε μαζί σας και μην τρώτε αυτά που σας λένε και άλλα τέτοια.... Βρήκε όμως τον δάσκαλό του όταν συνάδελφος από την Θεσσαλονίκη του είπε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ήταν μαζί μας η ομοσπονδία των μονίμων. ΠΟΤΕ δεν έδωσε γραπτά μία στηρίξει στο δίκαιο αίτημά μας, ΠΟΤΕ δεν διέψευσε τον κ. Μαρκογιαννάκη όταν αυτός έλεγε ότι "οι μόνιμοι δεν σας θέλουν" και πολλά άλλα. Πάει και αυτός !!!
Όσον αφορά το συνέδριο έγιναν κάποια εξωφρενικά πράγματα από συναδέλφους που παραλίγο να πιαστούν στα χέρια αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων όλα ηρέμισαν γρήγορα. Η εικόνα ήταν τουλάχιστον αποκρουστική ήταν ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ, ελπίζω να μην ξανασυμβεί.
Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε κάτι προσωπικό και σε επίθεση που μου έκανε "συνάδελφος" ο οποίος όλο το καλοκαίρι υποδαύλιζε την ενότητα των σωματείων ανά την Ελλάδα αλλά και την ενότητα της ίδιας της ΠΟΣΠΥΔ και εμφανίστηκε τώρα στο συνέδριο ως ο «Θιασώτης της ΕΝΟΤΗΤΑΣ» έχοντας το θράσος να με κατηγορήσει ότι ΔΙΕΛΥΣΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ξεχνώντας τι έκανε ΑΥΤΟΣ όλο το καλοκαίρι στο ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ και από ότι έμαθα και σε πολλά άλλα. Ο «ενωτικός συνάδελφους» λοιπόν έπαιρνε τηλέφωνα στα μέλη του σωματείου μας και κατηγορούσε το Δ.Σ. ως «λαμόγια», «τσιράκια» και πολλά άλλα, τους ξεσήκωνε για άλλο σωματείο και άλλη Ομοσπονδία. Χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα έστελνε διασπαστικά κείμενα ( και δεν εννοώ της πρωτοβουλίας ) άλλου σωματείου αλλά και του δικού του στους πίνακες ανακοινώσεων των Σταθμών και Κλιμακίων του Σωματείου ΜΑΣ που καταφερόταν ενάντια στην ΠΟΣΠΥΔ, φυσικά άμεσα ενημερώσαμε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το οποίο και επενέβει μέσω του Προέδρου του. Στις 15 Νοεμβρίου, αν θυμάμαι καλά, στο Βόλο και στην Κατερίνη ο «συνάδελφος» αυτός ωρυόταν για να παραιτηθεί το προεδρείο της ΠΟΣΠΥΔ. Προέτρεπε συναδέλφους ανά την Ελλάδα να μην κατέβουν στο τελευταίο συλλαλητήριο της ΠΟΣΠΥΔ.
Τώρα είχε το θράσος να μιλά για ενότητα, είχε το θράσος να με κατηγορήσει ότι του χάλασα το σωματείο επειδή με κάλεσαν για φαγητό συνάδελφοι από το σωματείο του, όπως με έχουν προσκαλέσει και από άλλα σωματεία.
ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΜΙΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ο εν λόγο «συνάδελφος» μιλούσε για ΔΙΑΛΥΣΗ. Καλό είναι λοιπόν ο "συνάδελφος" να κοιταχτεί στο καθρέφτη και να κάνει την αυτοκριτική του για την διάσπαση του σωματείου του πριν πει οτιδήποτε άλλο και εκτεθεί περισσότερο. Δεν του φταίω εγώ που δεν ήταν και δεν είναι ενημερωμένα τα μέλη του για την ΣΣΕ, ούτε για τα ωράρια, ούτε για την μισθοδοσία, δεν του φταίω εγώ που αντί να κοιτά τα εργασιακά προβλήματα των μελών του έστελνε έγγραφα στα Υπουργεία και σε άλλους φορείς "καταγγέλλοντας" την ΠΟΣΠΥΔ !!! ΓΝΩΘΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ "συνάδελφε" και μετά κρίνε τους άλλους.
Ο κάθε ένας κρίνετε για τις πράξεις του και για το τι έχει προσφέρει από τους συναδέλφους που του δείχνουν εμπιστοσύνη και σεβασμό !!! Δεν θα ασχοληθώ άλλη φορά. Την απάντηση την έδωσα στο συνέδριο και η αντίδραση των συνέδρων με δικαίωσε και τους ευχαριστώ. ΤΕΛΟΣ με αυτό το "θεματάκι" που μου έφαγε πολλές σειρές αλλά έπρεπε και κάποια στιγμή να το απαντήσω δεν νομίζετε;
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους του Δ.Σ του σωματείου μας την ΠΟΣΠΥΔ και όλους τους αντιπροσώπους που τιμήσανε το σωματείο Θεσσαλονίκης ψηφίζοντας τον Πρόεδρο μας Γιώργο Καστανίδη ως έναν από τους 3 αντιπροσώπους της ΠΟΣΠΥΔ στην ΓΣΕΕ πρώτο με 114 ψήφους με διαφορά από τον δεύτερο συνάδελφο στους 30 ψήφους.
Θα επανέλθω με το θέμα του συνεδρίου με βιντεάκια.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777