22 Μαρτίου 2010

«ΑΘΗΝΑ 2010»: Άσκηση αντιμετώπισης Σεισμού.

Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των συνεπειών σεισμού, με την κωδική ονομασία «ΑΘΗΝΑ 2010», πραγματοποιήθηκε, παρουσία των Γενικών Γραμματέων Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριου Τασούλα και Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρου Μπούφη, τις απογευματινές ώρες της 19ης Μαρτίου, στην περιοχή Κόρμπι Βάρης Αττικής, η οποία διοργανώθηκε από την Π.Δ.Π.Υ. Αττικής.
Στόχος της άσκησης ήταν η εξάσκηση του προσωπικού της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής στην εφαρμογή του σχεδιασμού αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, η βελτίωση της συνεργασίας και του συντονισμού με τους συναρμόδιους φορείς και η ενίσχυση της διαλειτουργικότητας.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εκδήλωση σεισμικής δόνησης, μεγέθους 5,9 Ρίχτερ, στην Αττική, με αποτέλεσμα την κατάρρευση κτιρίων, την πρόκληση πυρκαγιών και τον εγκλωβισμό πολιτών, στην περιοχή της Βάρης, καθώς επίσης την πρόκληση διαρροής αεροπορικού καυσίμου από δεξαμενή με συνέπεια την εκδήλωση πυρκαγιάς, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Στη διεξαγωγή της άσκησης συμμετείχαν πυροσβεστικοί υπάλληλοι και μέσα από τον 1ο, 2ο, 5ο, 8ο και 12ο Π.Σ. Αθηνών, τον 1ο και 2ο Π.Σ. Πειραιά, τις Π.Υ. Κορωπίου, Μαρκοπούλου, Ν. Μάκρης και Ελευσίνας, την 1η ΕΜΑΚ, την Π.Υ. Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και το Πυροσβεστικό Συνεργείο. Επίσης, έλαβαν μέρος η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η ΕΛ.ΑΣ., ο Ο.Α.Σ.Π., το ΕΚΑΒ, το ΓΕΕΘΑ (ΚΟΜΑΚ/ΓΕΑ), οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Αθηνών και Ανατολικής Αττικής, η Εταιρεία Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η O.F.C. Υπηρεσίες Αεροπορικού Καυσίμου Α.Ε. του Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και μέλη της Εθελοντικής ομάδας του Δήμου Βάρης.....

Διαβάστε περισσότερα στην σελίδα του ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777