03 Μαρτίου 2010

Τα Νέα Μέτρα της Κυβέρνησης.... Βοήθα Παναγιά μου !!!

Τα μέτρα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο με τίτλο: "Προστασία της εθνικής οικονομίας - Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης", που κατετέθηκε σήμερα στη Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος και που αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφισθεί την Παρασκευή.

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου είναι τα εξής:
* Περικόπτονται από φέτος κατά 30% τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας των δημοσίων υπαλλήλων.
Σ.Δ : πιάνει και εμάς !!!
* Περικόπτονται κατά συνολικά 12% -δηλαδή 2% επιπλέον του 10% το οποίο είχε ήδη ανακοινωθεί στο πλαίσιο της εισοδηματικής πολιτικής- τα πάσης φύσεως επιδομάτα και αποζημιώσεις των λειτουργών, υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, του δημοσίου, των ΟΤΑ και των υπόλοιπων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, συμπεριλαμβανομένων της Βουλής, ενώ το επίδομα για ταχεία διεκπεραίωση υποθέσεων των δικαστικών λειτουργών περικόπτεται κατά 20%. Εξαιρούνται τα οικογενειακά επιδόματα, το κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών κι εκείνα τα επιδόματα που σχετίζονται με ειδικές συνθήκες εργασίας.
* Μειώνονται οριζόντια κατά 7% οι αποδοχές, αποζημιώσεις και επιδόματα πάσης φύσεως των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
* Μπαίνει πλαφόν, πολύ χαμηλότερο από αυτό που ισχύει σήμερα, στις αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.
* Μπαίνει τάξη στις υπερωριακές αμοιβές, μείωση κατά 30% και στις δαπάνες για μετακινήσεις.
Σ.Δ.: Ας ευχηθούμε να μην εχουμε φωτιές !!!
* Μειώνονται κατά 30% υπερωριακές αμοιβές και δαπάνες για μετακινήσεις στο δημόσιο τομέα.
Σ.Δ.: Να δω πως θα σβήνουν οι φωτιές !!!
* Καταργούνται οι αμοιβές στο δημόσιο τομέα που αφορούν συμμετοχή σε επιτροπές, οι οποίες πρέπει πλέον να γίνονται μέσα στο ωράριο εργασίας των υπαλλήλων, ενώ μειώνονται κατά 30% οι υπερωρίες και αποζημιώσεις για εκτός έδρας μετακινήσεις.
Σ.Δ: Τους κόψαν το "ψωμί", ΝΤΡΟΠΗ !!! Λέτε γι αυτό να μην συνεδριάζει η επιτροπή για την σύσταση του Νέου Σώματος Πολιτικής Προστασίας ;;;
* Καταργούνται τα μπόνους σε στελέχη του δημόσιου τομέα και μειώνονται κατά 50% οι αμοιβές και οι αποζημιώσεις των οργάνων διοίκησης νομικών προσώπων του δημοσίου.
* Παγώνουν οι συντάξεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (δεν επηρεάζονται τα επιδόματα των συνταξιούχων). Αυξήσεις δεν θα καταβληθούν και στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα δοθεί τον Ιούνιο αύξηση της τάξης των 20 ευρώ.
* Καταργείται η απαλλαγή στον ειδικό φόρο πετρελαίου που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ για την παραγωγή ενέργειας και η χώρα προσαρμόζεται στην κοινοτική υποχρέωση για εφαρμογή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα. Από την υποχρέωση βεβαίως εξαιρείται η ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
* Επιβάλλεται νέα εφάπαξ εισφορά 1% για εισοδήματα του 2009 άνω των 100.000 ευρώ. Σ.Δ: 10.000 με το ζόρι κατά μέσω όρο βγάζουμε !!!
* Παγώνουν οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα το 2010, εκτός από αυτές που αφορούν τους τομείς της υγείας, της παιδείας και των Σωμάτων Ασφαλείας. Από το 2011 περιορίζονται σε μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις .
Σ.Δ: "Με 6.758.600 € προσλαμβάνονται 4.700 εξειδικευμένοι κι έμπειροι συμβασιούχοι πυροσβέστες, ενώ με 44.730.460 € προσλαμβάνονται 1.630 δόκιμοι πυροσβέστες άπειροι σε καθήκοντα πυρόσβεσης διάσωσης"
* Επιδοτούνται οι ασφαλιστικές εισφορές 65.000 νέων, κυρίως ανέργων, ώστε να βρουν εργασία.
* Αυξάνεται ο ΦΠΑ ως εξής: Από 4,5 στο 5%, από 9% στο 10%, και από 19% στο 21%. Δε μεταβάλλεται η έκπτωση που θα εξακολουθεί να ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου, με έσοδα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ ή 0,55% του ΑΕΠ.
Σ.Δ: Να δούμε με 700 € μισθό τι θα προλάβουμε να πρωτοπληρώσουμε, φαγητό, αυτοκίνητο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, φροντιστήριο παιδιών ;;;; ΤΙ;;;
* Αυξάνονται οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης, με έσοδα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ ή 0,45% του ΑΕΠ.
* Στα τσιγάρα ο ειδικός φόρος κατανάλωσης αυξάνεται από 63% στο 65% και στο αλκοόλ κατά 20%.
Σ.Δ: Αυτό ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ είναι καλό για την υγεία μας, όλα τα άλλα μας προκαλούν εγκεφαλικό ή έμφραγμα
* Αυξάνεται κατά 8 λεπτά η τιμή της βενζίνης και κατά 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης. Το πετρέλαιο θέρμανσης θα παραμείνει στις ίδιες τιμές.
Σ.Δ: και εγώ που έρχομαι από ΣΕΡΡΕΣ, ΝΑΟΥΣΑ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ στην Θεσσαλονίκη για 700 € τι θα κάνω ; Ή θα βγεί να μας πει πάλι ο Χρυσοχοϊδης όπως το είπε και στην Θεσσαλονίκη όταν τον είδαμε "να έκαναν αιτήσεις για δουλειά στους τόπους κατοικίας τους ήξεραν ότι ήταν μακρυα" !!! ;;;

Μπορείτε να δείτε ΟΛΑ τα μέτρα στο proslipsis.gr
ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ... ( Όλι Ρέν)

Και μία πληροφορία από καλή πηγή που αφορά τους μόνιμους συναδέλφους που θα απασχοληθούν φέτος στα πεζοπόρα. Ακούγετε έντονα ότι αυτοί που θα αποσχολούνται στα πεζοπόρα και μόνο θα κάνουν 24ωρο !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777