14 Μαρτίου 2010

"Πολιτική Βούληση" Ευνοϊκή για Συμβασιούχους Προσβέστες !!!

Αθήνα 10.3.2010, 17:22

Συνεδρίασε σήμερα, για πρώτη φορά, η Ειδική Ομάδας Εργασίας για την αναβάθμιση του ρόλου των συμβασιούχων πυροσβεστών, που έχει συσταθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Κατά την έναρξη των εργασιών της ομάδας, χαιρετισμό απηύθυναν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Γρηγόρης Τασούλας, οι οποίοι εξέφρασαν την πολιτική βούληση "για ένταξη των συμβασιούχων πυροσβεστών στην κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση της δασοπροστασίας και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών".
Οι συναντήσεις της Ομάδας Εργασίας θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση με στόχο σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταλήξει σε ένα πόρισμα που θα αφορά το νέο σώμα Πολιτικής Προστασίας αλλά και σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο νόμου που θα προωθηθεί για ψήφισμα στη Βουλή.
Στην Ομάδα Εργασίας συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Μετέχει επίσης κλιμάκιο του Προεδρείου των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Ζητούν μονιμότητα
Εν τω μεταξύ, την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης και Διάσωσης προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου, που φέρουν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δήλωσε ότι οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες δεν θα μονιμοποιηθούν αλλά θα επαναπροσλαμβάνονται κάθε χρόνο. Αν τα δημοσιεύματα ευσταθούν, τότε ο υπουργός αθετεί τη δέσμευσή του για μονιμότητα, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία καλεί τον κ. Χρυσοχοϊδη να ξεκαθαρίσει τη θέση του, υπενθυμίζοντάς του και οικονομικοτεχνική μελέτη που του παρέδωσαν και η οποία αποδεικνύει ότι τα οφέλη από την μονιμοποίησή τους είναι πολλαπλά και συμφέροντα για τη χώρα.

ΠΗΓΗ: proslipsis.gr

Το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ άρθρο έχει δημοσιεύσει σήμερα η εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στο ένθετό της για την "ΕΡΓΑΣΙΑ". Φαίνεται όσο πλησιάζει η αντιπυρική και το "ενδιαφέρον" των Μ.Μ.Ε για την Πυροσβεστική και τους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ "ανάβει" !!! ΑΣ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777