10 Μαρτίου 2010

Η Πρώτη Συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας.

Δελτίο Τύπου σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας και το νέο ρόλο των συμβασιούχων πυροσβεστών .

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2010

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο των κυβερνητικών δεσμεύσεων για την δημιουργία ενός σύγχρονου σώματος πολιτικής προστασίας, προχώρησε σήμερα στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση Ειδικής Ομάδας Εργασίας για την αναβάθμιση του ρόλου των συμβασιούχων πυροσβεστών.
Στην Ομάδα Εργασίας συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Μετέχει επίσης κλιμάκιο του Προεδρείου των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
Κατά την έναρξη των εργασιών της ομάδας, χαιρετισμό απηύθυναν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας εκφράζοντας την πολιτική βούληση για τη διευθέτηση της χρόνιας αυτής εκκρεμότητας και την ένταξη των συμβασιούχων πυροσβεστών στην κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση της δασοπροστασίας και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.
Οι συναντήσεις της Ομάδας Εργασίας θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση με στόχο σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταλήξει σε ένα πόρισμα που θα αφορά το νέο σώμα Πολιτικής Προστασίας αλλά και σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο νόμου που θα προωθηθεί για ψήφισμα στη Βουλή.

ΠΗΓΗ: ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ

Σ.Δ: Πριν από λίγη ώρα τελείωσε την πρώτη συνεδρίαση της η Ομάδα Εργασίας στο Υπ.Προ.Πο.
Ήταν μία πρώτη επαφή διερευνητική από ότι φάνηκε.
Υπήρξαν δυστυχώς και κάποιες παραφωνίες από μέρους του εκπροσώπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και της Πολιτικής Προστασίας που δεν τους ενδιέφερε η δική μας εργασιακή αποκατάσταση αλλά πως θα "βουλώσουν" τρύπες των δικών τους υπηρεσιών βγάζοντας ΕΚΤΟΣ τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες.
Η αντίδραση από την ΠΟΣΠΥΔ ήταν άμεση και σε έντονο ύφος καθιστώντας σαφές ότι Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΊ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ και ΟΧΙ ΑΛΛΩΝ ΚΛΑΔΩΝ. Στο ίδιο ύφος ήταν και η παρατήρηση από τον Πρόεδρο της επιτροπής καθώς και τον Ειδικό Σύμβουλο του Υπουργού στους "κυρίους" που "βρήκαν φως και μπήκαν" .
Δυστυχώς θα τα έχουμε αυτά από άλλους κλάδους που προσπαθούν να εισχωρήσουν σε πιθανή λύση για εμάς !!! Το άκουσα με τα αυτιά μου και το είδα αυτό που αρχίζει να στήνετε πάνω στις δικές μας πλάτες και πάνω στην δική μας εργασιακή αποκατάσταση από 3ους που προσπαθούν εισχωρήσουν σε όλα τα επίπεδα. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή !!!
Αφήστε που πιστεύω ότι στην επόμενη συνάντηση σιγά σιγά θα αραιώνουν γιατί βλέπετε τα ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΕΙ !!! Καλύτερα μπας και κάνουμε την δουλειά μας γρηγορότερα, πιο ουσιαστικά και πιο ήρεμα.
Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη εβδομάδα να έχουμε πιο σαφή εικόνα για το τι πρόκειται να γίνει προς την κατεύθυνση της εργασιακής μας αποκατάστασης!!!

Συνάδελφοι, ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ, χαμηλά η μπάλα γιατί την έχουμε πατήσει πάρα πολλές φορές !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΟΥΜΕ "ΚΑΥΤΟ" ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777