10 Μαρτίου 2010

Ένα Αρθάκι απο την Εφημερίδα μας "ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ της ΠΟΣΠΥΔ" !!!

"Συνάδελφοι, φέτος νωρίς νωρίς άρχισαν τα όργανα στο Π.Σ. και ΟΛΟΙ βρισκόμαστε σε αναβρασμό. Άρχισε με το ωράριο των μονίμων, ακούγεται μείωση σε επιδόματα, εμείς στην μέση με την κοροϊδία για το εργασιακό μας από ότι φαίνετε να συνεχίζετε.
Με το θέμα του ωραρίου που έχει ξεσηκώσει απίστευτη θύελλα στις τάξεις των μονίμων συναδέλφων τα ξέρετε δεν ξέρετε όμως πως υπάρχουν πιέσεις και από διοικητές ανά την Ελλάδα που «πλευρίζουν» Διοικητικά Συμβούλια σωματείων μας για να… «βοηθήσουν την κατάσταση» με τα ωράρια και πάντα…. «μεταξύ μας».
Το κακό είναι ότι ήδη κάποιοι «συνάδελφοι συνδικαλιστές μας» άρχισαν από τώρα να τα «τακιμιάζουν» με τους διοικητές και δεν θα τους βγει σε καλό. Υπάρχουν όμως και Διοικητικά Συμβούλια που από πέρσι κατήγγειλαν τέτοια φαινόμενα και φέτος τους ΤΟ ΞΕΚΟΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ !!!
Και έρχομαι και εγώ ο απλός συμβασιούχος πυροσβέστης να ρωτήσω τους Διοικητάδες : Πως μωρέ ζητάτε την «βοήθεια μας» όταν δεν έχετε δώσει καμία εσείς σε εμάς; Όταν ενώ έχουμε υπογράψει Α+Β και Β+Γ φυλακή θέλετε να δουλεύουμε 24 συνεχόμενο λόγω επικινδυνότητας (;) με αντάλλαγμα κανένα «ρεπουδάκι». ‘Όταν δεν μας βάζετε υπηρεσία καθόλου ως 15ωρο (Β+Γ) μόνο και μόνο για να βγαίνουν οι μόνιμοι συνάδελφοι και να παίρνουν το νυχτερινό; Όταν δεν μας βγάζετε Β+Γ γιατί δεν πηγαίνουν το πρωί για 7 ώρες οι μόνιμοι συνάδελφοι για περιπολικό;
Αλήθεια συνάδελφοι ΜΟΝΙΜΟΙ μήπως γνωρίζετε ή αναρωτηθήκατε ποτέ από πού πήρατε την «ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ» ;;; Να σας πω εγώ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ, την πήρατε ΑΠΟ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ που ήταν για να κάνουμε τα νυχτερινά ΜΑΣ και τα Β+Γ ωράρια ΜΑΣ, όπως έγινε και παλαιότερα με τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ Μ.Α.Π.
Δεν έχουμε τίποτα μαζί σας συνάδελφοι αλλά με τις Διοικήσεις και το Αρχηγείο. Εσείς σε ανάλογη περίπτωση δεν θα ΤΡΕΛΑΙΝΟΣΑΣΤΑΝ ;
Είναι εξοργιστικό αυτό όταν μάλιστα ΤΑ ΔΑΣΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΕΠΑΝΔΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ «ΔΑΣΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ» (1.400 € !!!)
Ο Αρχηγός τι έχει να πει γι αυτό άραγε ; Ο Υπουργός ; Ποια κίνηση έκανε ή προτίθεται να κάνει η ΠΟΣΠΥΔ για να το καταγγείλει σε όλα τα επίπεδα ; (Ξέρει πολύ καλά η ΠΟΣΠΥΔ ότι είναι αλήθεια και την παρακαλώ να προβεί ΑΜΕΣΑ σε καταγγελία.)

ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΑΛΙ ΕΓΩ Ο ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΘΑ ΒΓΩ;
ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ;

ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΤΩΜΑ (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ «ΔΟΥΛΕΙΑ» ΤΟΥΣ;
ΠΟΣΗ ΑΚΟΜΑ ΠΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ;

Αυτό είναι ένας ΑΚΟΜΑ λόγος συνάδελφοι να μην αφήνουμε τίποτα να «πέσει κάτω» !!! ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ (όπως ορίζει η ΣΣΕ 2009 και που «ματώσαμε» οικονομικά με τα 7,5ωρα για να την πάρουμε) ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΕ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ, ΤΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΑΣ, να κρατάμε και δικά μας στοιχεία με τις ώρες που δουλεύουμε και να καταγγέλλουμε ότι «περίεργο» πάνω σε αυτά, στα σωματεία σας.
Και κάτι τελευταίο, τα Δ.Σ. να κοιτάξουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ – ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ!!!

Συναδελφικά
Τσάπα - Γκασμά - Πριόνι."
ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777