09 Μαρτίου 2010

Αρθρο του "ΕΘΝΟΣ" για 630 + 1.000 Μόνιμους Πυροσβέστες από τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες.

Το άρθρο αυτό, αν και μπορούμε να πούμε ότι μας "συμφέρει", πέφτει σε αντιφάσεις αλλά και μας δείχνει, ότι είναι ένα "μάζεμα" πολλών άρθρων & δελτίων τύπου. Είναι με λίγα λόγια κατά την γνώμη μου, ένα πρόχειρο άρθρο για να πουλήσει φύλλα και να γεμίσει και την εφημερίδα!!!

Πρώτο:
Η προκήρυξη το βρίσκω, προσωπικά, ΑΔΥΝΑΤΟΝ να βγει μέχρι τέλος του Μαρτίου και αυτό γιατί πρέπει πρώτα να γίνει τροποποίηση του Π.Δ για τις προσλήψεις στο Π.Σ και να πάει στο 55% εμπειρία. Αυτό δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει μέχρι τέλος του μήνα και για έναν ακόμα λόγω, ξέρουμε πολύ καλά ότι κάποιοι στο ΑΠΣ βάζουν εμπόδια συνεχώς και θα βάλουν και εδώ. Πιο εφικτό αυτό είναι να γίνει τέλος Άνοιξης αρχές Καλοκαιριού
Δεύτερο: Βλέπουνε να γράφετε, όσον αφορά για το Νέο Σώμα Πολιτικής Προστασίας, ότι ανέφερε το ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ δυστυχώς όμως, για όσους ήταν στην Πορεία στις 3/12/2009 θα θυμούνται, ο Υπουργός είπε επί λέξη: "Αρχές Απριλίου ολοκληρώνετε το πρώτο σχέδιο νόμου για το Νέο Σώμα" Δυστυχώς όμως 23 μέρες περίπου πριν την 1η Απριλίου ΑΥΡΙΟ για πρώτη φορά θα συνεδριάσει η Επιτροπή - Ομάδα Εργασίας !!!
Τρίτο: Πως είναι δυνατόν κύριε δημοσιογράφε να μετά τα όσα έγραψες να συμπληρώνεις στο τέλος "μέρος του εποχικού προσωπικού δασοπυρόσβεσης θα διατίθεται κάθε χρόνο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος" ;;; αφού πιο πάνω γράφεις " Με την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου οι συμβασιούχοι πυροσβέστες θα εργασθούν για τελευταία φορά με 8μηνη σύμβαση";;; Αφού θα γίνουμε "μόνιμοι" είναι δυνατόν να είμαστε και "εποχικοί" ;;;
Το ίδιο έγραψαν και άλλες εφημερίδες, προφανώς βλέποντας κάποιο Δελτίο Τύπου από τα Υπουργεία ΠΡΟ. ΠΟ και Περιβάλλοντος, γι αυτό και η αντίδραση αυτή της ΠΟΣΠΥΔ.

Για να δούμε που θα μας βγάλει όλο αυτό επιτέλους γιατί και οι αντοχές μας (νεύρα) έχουν και όρια !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777