22 Μαρτίου 2010

Το Σενάριο "Νέο Σώμα Πολιτικής Προστασίας" ΤΕΛΟΣ ;;;

Από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση της επιτροπής το σενάριο του ΝΕΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΠΗΚΕ από τον ίδιο τον πρόεδρο της Επιτροπής ο οποίος είναι διορισμένος από τον Υπουργό. Ο λόγος που έγινε αυτό ήταν ότι για να συσταθεί ένα σώμα χρειάζεται τουλάχιστον 2 με 3 χρόνια και Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ λέει να ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ και να τελειώνει με την εργασιακή μας αποκατάσταση στο χρονοδιάγραμμα που έδωσε (2010-2011)!!!

Τώρα θα μου πείτε καλά στην πρώτη συνάντηση αφού το ξέκοψε πως έβγαλε Δελτίο τύπου του Υπουργείου που έλεγε: "Οι συναντήσεις της Ομάδας Εργασίας θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση με στόχο σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταλήξει σε ένα πόρισμα που θα αφορά το νέο σώμα Πολιτικής Προστασίας αλλά και σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο νόμου που θα προωθηθεί για ψήφισμα στη Βουλή."
Τι να σας πω ΔΕΝ ΞΕΡΩ και από ότι φαίνεται ΌΥΤΕ και ο Υφυπουργός ΟΥΤΕ ο Γεν. Γραμματέας, ο οποίος όπως μας είχε πεί ο Χρυσοχοϊδης είναι και ο υπέυθυνος για την ομάδα, ήξεραν !!! Και καλά δεν ήξεραν δεν ρώταγαν;;;
ΟΧΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ θα είχαν ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ !!!
Αυτό που συζητιέται λοιπόν πλέον είναι το ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ και το ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ το οποίο αν και στην αρχή μας "έκανε νερά" στην δεύτερη συνεδρίαση ήταν θετικό προς εμάς μετά από παρεμβάσεις της ΠΟΣΠΥΔ στα συνδικαλιστικά τους σωματεία και μάλιστα θα καταθέσει και την πρόταση του στις επόμενες συνεδριάσεις !!!

Δεν ξέρω αν τελικά καταλήξουν στην σύσταση του Σώματος Πολιτικής Προστασίας ή ΟΧΙ !!!
Δεν ξέρω αν τελικά ξέρουν τι τους γίνετε στο ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ !!!
Δεν ξέρω αν κάποιος μας δουλεύει και ποιος !!!
Δεν ξέρω αν θέλουν να δώσουν άμεσα λύση όπως λένε συνεχώς !!!

Αυτό που ξέρω σίγουρα όμως είναι ότι...

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777