04 Μαρτίου 2010

Τελευταία Εργασιακά Νέα...

Συνάδελφοι, σήμερα η ΠΟΣΠΥΔ είχε συνάντηση στο ΑΠΣ με τον Αρχηγό για τα ωράρια και για τους πίνακες επιλαχόντων. Ο Αρχηγός επανέλαβε αυτό που μας είχε πει και στο συνέδριο αλλά και αυτό που μας είπε και ο Υπ.Προ.Πο, ότι δηλ. το ωράριο μας δεν θα αλλάξει και θα ισχύσουν οι "Κοινές Συμφωνίες Διευθέτησης Χρόνου Εργασίας" που έχουν υπογραφεί πέρσι από κάθε σωματείο. Δηλαδή σωματείο που πέρσι υπέγραψε 15ωρο θα κάνει και φέτος 15ωρο και σωματείο που υπέγραψε πέρσι 7.5ωρο θα κάνει και φέτος 7.5ωρο. Εφόσον όμως κάποιο σωματείο θελήσει να κάνει αλλαγή τότε και με την σύμφωνη γνώμη του Διοικητή αυτή μπορεί να γίνει. Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΡΣΙ ΥΠΕΡΓΑΨΕ 15 ΩΡΟ και ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ 15ΩΡΟ, όπως άλλωστε αποφασίστηκε και στην Γ.Σ μας !!!
Είπε (ο Αρχηγός) επίσης ότι αναμένει μέχρι τις 8 Μαρτίου, που είναι η ημερομηνία της Δ/γη για να δοθούν στις υπηρεσίες από εμάς οι Ιατρικές Βεβαιώσεις, για να δει τα κενά και τόνισε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ για να τα καλύψουν !!! Αυτό να μου επιτρέψετε Αρχηγέ να το δω πρώτα για να το πιστέψω !!!
Επίσης υπήρξαν σήμερα επαφές με τον Υφυπουργό Προ. Πο. και με το Διευθυντή του γραφείου του στους οποίους δόθηκε και ιδιοχείρως η "μελέτη" της ΠΟΣΠΥΔ ενώ αναμένετε και συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και υπεύθυνου για την Επιτροπή. Από το Υπουργείο βλέπουν με καλό μάτι την "μελέτη" της ΠΟΣΠΥΔ και αναμένονται τις επόμενες ημέρες να δούμε και την αντίδρασή τους.
Ο Υφυπουργός κ. Βούγιας ενημέρωσε την ΠΟΣΠΥΔ ότι έχει δοθεί ημερομηνία για την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας (ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ !!!)
Επίσης έγινε συνάντηση της ΠΟΣΠΥΔ με τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και Εσωτερικών κ. Ραγκούση στους οποίους δόθηκε η "μελέτη" και έγινε σχετική ενημέρωση γι' αυτήν καθώς και για τις θέσεις μας, ενώ ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι, ότι έχει ειπωθεί για τους συμβασιούχους πυροσβέστες θα γίνει.
Επίσης υπήρξαν επαφές και με τους, Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη, την Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Τζάκρη και Υφυπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη με παράλληλη ενημέρωσή τους. Ενημερώθηκαν και βουλευτές από την αντιπολίτευση (Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.)
Εν αναμονή λοιπόν εξελίξεων, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και επίσημη ενημέρωση από την ΠΟΣΠΥΔ.

Όσο για την δημοσίευση του ΣΚΑΪ για την "Διυπουργική συνεργασία για τα δάση" στην οποία αναφέρετε ότι "Από την πλευρά του ο κ. Βούγιας ανέφερε ότι εκτός των 1.400 αγροφυλάκων, 2,5 με 3 χιλιάδες εποχικοί δασοπυροσβέστες έχουν ήδη ξεκινήσει καθαρισμούς των δασών." να σας ενημερώσω παλικάρια του ΣΚΑΪ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ καλό είναι λοιπόν να προσέχετε τι γράφετε γιατί δημιουργείτε σύγχυση τόσο στους συναδέλφους μας όσο και στους πολίτες !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777