04 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση του Σωματείου Αν. Μακεδονίας & Θράκης.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ : 29/05/2010
ΑΡ. ΠΡΩΤ : 76

Την Παρασκευή 28-05-2010 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου με κλιμάκιο υπουργών και υφυπουργών στην πόλη της Κομοτηνής - έδρα της Περιφέρειας μας -όπου και έγινε ένα υπουργικό συμβούλιο με τους τοπικούς βουλευτές και τοπικούς άρχοντες.
Με την ευκαιρία αυτή παραβρέθηκε ολιγομελή αντιπροσωπεία του Σωματείου μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Παπαναστασίου Ιωάννη, τον Γ. Γραμματέα κ. Διαμαντάκη Αθανάσιο, το μέλος του Δ.Σ κ. Λαφαζάνη Ιωάννη και τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου ν. Ροδόπης κ. Τσελεμπίδη Χρήστο, με σκοπό να συναντήσουμε τον κ. Πρωθυπουργό.
Παρά τις πιέσεις που ασκήσαμε τόσο στις Νομαρχιακές της Περιφέρειάς μας όσο και στους βουλευτές της Περιφέρειάς μας για μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό αυτό δεν κατέστει δυνατό εξαιτίας του προγράμματός του. Ωστόσο, καταφέραμε να συναντήσουμε τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγια, ο οποίος μας είπε τα εξής:
Οι 1630 θέσεις που πρόκειται να προκηρυχτούν για το Πυροσβεστικό Σώμα θα καλυφθούν αποκλειστικά και μόνο από συμβασιούχους πυροσβέστες.
Ότι πρόθεσή τους είναι να απορροφηθούμε όλοι σε προσεχείς διαγωνισμούς, χωρίς να αναφέρει καθόλου το θέμα της πρόληψης ή της πολιτικής προστασίας . Όταν θίξαμε εμείς το θέμα της, δεν έδωσε σημασία κάτι που εμάς μας προβληματίζει, γιατί χωρίς τον τομέα της πρόληψης ή της πολιτικής προστασίας είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθούμε όλοι.
Όπως επίσης δεν αναφέρθηκε καθόλου στην ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για την επίλυση του εργασιακού μας.
Στο τέλος και κατά την έξοδο του κ. Πρωθυπουργού από το κτίριο της Νομαρχίας Ροδόπης συνομίλησε ο Πρόεδρος κ. Παπαναστασίου όπου του έθεσε τρία βασικά σημεία τις προεκλογικές δεσμεύσεις – τη λήξη της επιτροπής εργασίας και την αναμονή του πορίσματος για την απορρόφηση μας – και τέλος του ζήτησε την προσωπική του βοήθεια για την επίλυση του εργασιακού, μας απάντησε ότι γνωρίζει το θέμα μας, θέλουμε να βοηθήσουμε προσπαθούμε να βρούμε τρόπο για την επίλυσή του.
Επίσης του δώσαμε έγγραφο του Σωματείου μας για τα του εργασιακού μας.
Δυστυχώς όμως παρά την πολύωρη αναμονή μας δεν ακούσαμε κάτι ουσιαστικό ούτε από τον Υφυπουργό ούτε από τον κ. Πρωθυπουργό.
Παρ’ όλα αυτά θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 14 συναδέλφους από το Σωματείο του ν. Ροδόπης που παραβρέθηκαν ένστολοι στο Εκθεσιακό κέντρο της Κομοτηνής μετά το τέλος της πρωινής τους βάρδιας και ας γίνουν παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους συναδέλφους που αδιαφορούν εντελώς, γιατί πιστεύουμε πώς αν υπήρχε παρουσία και άλλων συναδέλφων ίσως να είχαμε καλυτέρα αποτελέσματα.
Συνάδελφοι τίποτα δεν μας χαρίστηκε ούτε πρόκειται να μας χαριστεί.
Εργαζόμαστε γιατί μας χρειάζονται και αξίζουμε πολλά παραπάνω από αυτά που μας δίνουν.
Δεν πρέπει να κάνουμε και εμείς κάτι για αυτό;

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαναστασίου Ιωάννης

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Διαμαντάκης Αθανάσιος

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777