29 Ιουνίου 2010

ΥΠΟΠΤΕΣ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ...

Σε εμπρησμό από πρόθεση αποδίδονται οι φωτιές.

Αντιμέτωπη με ένα μπαράζ περιστατικών δασικών πυρκαγιών, ήρθε το Σαββατοκύριακο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κάτι που αποδεικνύει για ακόμα ένα καλοκαίρι, ότι ο στόχος καταστροφής του πράσινου στο νησί, όχι μόνο δεν έχει εγκαταλειφθεί αλλά συνεχώς ενισχύεται......
Μόνο το Σάββατο, από τις 2 μετά το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει τρεις περιπτώσεις πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις, η δύο εκ των οποίων ήταν σχεδόν ταυτόχρονες, ενώ το απόγευμα σημειώθηκε φωτιά και σε περιοχή με σκουπίδια στο Αργάσι.
Στις 2 η Υπηρεσία ενημερώθηκε για ύπαρξη φωτιάς στην περιοχή Βροντόνερο στο Καλαμάκι. Επί τόπου έσπευσαν αρκετές δυνάμεις, όμως περίπου στις 4 τα περιστατικά αυξήθηκαν αφού ξέσπασαν φωτιές στο φαράγγι του “Φαγιά” στην Αγία Μαρίνα και στην περιοχή μεταξύ Αγίου Λέοντα (τυροκομείο) και Λούχας.
Ήταν τέτοια η κατάσταση που δημιουργήθηκε που αμέσως κλήθηκαν και εναέρια μέσα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση και των επίγειων δυνάμεων. Οι φωτιές, ευτυχώς, τέθηκαν υπό έλεγχο αργά το απόγευμα, λόγω της άμεσης αντίδρασης, όμως άφησαν πίσω τους σχεδόν 20 καμμένα στρέμματα στο Βροντόνερο, 30 στον Άγιο Λέοντα, 1 στο φαράγγι του “Φαγιά” και ορισμένα τ.μ. στο Αργάσι.
Τα συμβάντα, που αποδίδονται σε εμπρησμούς από πρόθεση, προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία στην Υπηρεσία, δυνάμεις της οποίας παρέμειναν ως την Κυριακή στις πληγείσες περιοχές. Συνολικά έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις κατάσβεσης 18 πυροσβέστες, 1 εθελοντής, 6 αυτοκίνητα και 3 υδροφόρες των Δήμων και του Συνδέσμου Ύδρευσης, εκτός των εναέριων μέσων.

Διαβάστε περισσότερα στο E F E N P R E S S

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777