10 Ιουνίου 2010

Μονιμοποιούνται χιλιάδες Συμβασιούχοι !!!

Ανοιξε διάπλατα η πόρτα της μονιμοποίησης για χιλιάδες συμβασιούχους που έχουν δικαιωθεί από τα εργατικά (πολιτικά) δικαστήρια, μετά τη χθεσινή δημοσίευση της επίσημης απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία κρίνεται ως απολύτως νόμιμη η συνέχιση της απασχόλησής τους και η καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση που αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση Παπανδρέου, που έχει βάλει στο στόχαστρό της τους μη μόνιμους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα, δημιουργείται προσωρινό δεδικασμένο και επιβάλλεται στο ελληνικό Δημόσιο και τους φορείς του να συμμορφωθούν προς αυτή.
Σε αντίθετη περίπτωση ο μεν δημόσιος οργανισμός ή υπηρεσία θα τιμωρείται με βαρύ χρηματικό πρόστιμο υπέρ του συμβασιούχου, ο δε διοικητής ή υπηρεσιακός παράγοντας που δεν την εφαρμόζει κινδυνεύει με ποινική δίωξη.
Παράλληλα, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, η ολομέλεια του Ε.Σ. υιοθέτησε πλήρως την πρόταση του γενικού επιτρόπου του οργάνου, Γιώργου Σχοινιωτάκη, σύμφωνα με την οποία η δικαστική μετατροπή της υφιστάμενης εργασιακής σχέσης σε αορίστου χρόνου, δεν αντιβαίνει στο άρθρο 103 παρ. 8 του Συντάγματος, εφόσον αποδεδειγμένα καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Πρόκειται για μια εξέλιξη – ορόσημο που επιτρέπει ν’ ανθίσουν τα χαμόγελα στις τάξεις όλων όσων κινδυνεύουν να δουν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο, παρά το γεγονός ότι έχουν θετικές δικαστικές αποφάσεις για την παραμονή τους.
Για να φτάσουμε, όμως, σ’ αυτό το σημείο απαιτήθηκε σκληρός δικαστικός αγώνας από τον γνωστό εργατολόγο Χρήστο Νικολουτσόπουλο, που τελικά πέτυχε το ακατόρθωτο: να παραμείνουν στην εργασία τους και να πληρώνονται κανονικά όσοι κέρδισαν ασφαλιστικά μέτρα ή προσωρινές διαταγές.
Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα το κράτος και οι παραφυάδες του αρνούνται να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης στηριζόμενοι στο ν. 3301/2004 που κρίθηκε με την απόφαση 2347/09 του Αρείου Πάγου ως αντισυνταγματικός!

Διαβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ενδιαφέρων άρθρο στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ και μετά διαβάστε ΑΥΤΟ:

"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 03 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Με αντιπροσωπεία των 5.500 εποχικών πυροσβεστών συναντήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , σήμερα Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009.
........
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπλήρωσε πως το 2011, η πλειονότητα τους θα απορροφηθεί είτε, σε ένα Ειδικό Σώμα Πολιτικής Προστασίας, το οποίο θα συσταθεί μέσα στον επόμενο χρόνο, είτε στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπου ήδη καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες....."

Για να φρεσκάρει η μνήμη "μερικών μερικών" μπορείτε να το βρείτε στην ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ του ΥΠ.ΠΡΟ-ΠΟ !!!
ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ ;;;;

ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ !!!

ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΕΙΤΕ ΟΧΙ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777