13 Ιουνίου 2010

Από την Γ.Σ. του Σωματείου μας.

Στην συνέλευση εκτός από τον Υφυπουργό κ. Βούγια παρευρέθηκαν ο Αναπλ. Περιφερειάρχης Κεντρ. Μακεδονίας κ. Καφίρας , οι εκπρόσωποι της ΕΑΠΣ κ. Σημιτζής καθώς και ο κ. Ρεγκάς, ενώ την Ε.Υ.Π.Σ Κεντ. Μακεδονίας εκπροσώπησε ο κ. Αβραμίδης του οποίου και η παρουσία αποδείχθηκε πολύτιμη καθώς απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις συναδέλφων.
Παρόν ήταν και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιαννόπουλος. Από την ΠΟΣΠΥΔ παρευρέθηκαν ο Β αντιπρόεδρος της και μέλος του Δ.Σ του σωματείου μας Γκολιδάκης Χ. καθώς μέλος του Δ.Σ Παπαναστασίου Γ.
Ολοι οι προσκεκλημένοι έκαναν χαιρετισμό και κατόπιν οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά μας.
Την Γενική Συνέλευση κάλυψαν το Κρατικό Κανάλι της ΕΤ3 καθώς και το τοπικό ΤV 100 και τις επόμενες ημέρες θα ανεβάσω και το σχετικό ρεπορτάζ που παρουσίασε στο Κεντρικό του δελτίο Ειδήσεων το Κρατικό κανάλι.
Ο Υφυπουργός έκανε μία ουσιαστικά προ ομιλία πριν την Κοινή Συνέντευξη Τύπου που και αυτός προανήγγειλε ότι θα γίνει της ερχόμενη εβδομάδα για το πόρισμα.

Εγώ συνάδελφοι από το πόρισμα δεν κρατάω τα κριτήρια αλλά κάποια άλλα σημεία πολύ πιο σημαντικά που πιστεύω ότι το περνάμε στα ψιλά και είναι λάθος μας.
Τα σημεία αυτά είναι από τα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ το 1. το 2. το 3 το 4 και το κυριότερο το 5.
"Η πρόταση αυτή είναι η πλέον ρεαλιστική, για του εξής λόγους:
α. Δεν υπάρχει αντικειμενική δυνατότητα να προσληφθούν σε άλλη πολιτική Υπηρεσία, λόγω των περιορισμών των προσλήψεων στο δημόσιο, από τον οποίο εξαιρούνται τα σώματα ασφαλείας.
β. Θα καλυφθούν πάγιες και επιτακτικές ανάγκες του Π.Σ.
γ. Δεν θα χρειάζεται πλέον να προσλαμβάνονται νέοι εποχικοί πυροσβέστες και έτσι δεν θα δημιουργηθεί στο μέλλον νέα γενιά εποχικών.
δ. Δεν προκαλείται ιδιαίτερο κόστος, δεδομένου ότι είναι μικρό το επιπλέον κόστος της μονιμοποίησης (το κόστος της πρόσληψης ενός ιδιώτη ως πυροσβέστη, αντιστοιχεί στο κόστος της μονιμοποίησης τεσσάρων εποχικών πυροσβεστών, όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της Ομάδας Εργασίας από το Π.Σ.)."

Κάτι τέτοιο έκανε και το σωματείο μας για να ενημερωθούν οι πολίτες στην τελευταία πορεία στις 5/6 τυπώνοντας σε μονοσελιδο τα οικονομικά στοιχεία και τα οφέλη αν μονιμοποιηθουμε και το μοιράσαμε στα καταστήματα, στα αυτοκίνητα και σε πολίτες του Κέντρου της Θεσσαλονίκης καθώς και σε δημοσιογράφους που ήταν στην πορεία !!!

Αυτά λοιπόν είναι τα σημεία που μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε από εδώ και πέρα προς όφελος μας ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ !!!
Διαβάστε τα προσεκτικά και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777