17 Ιουλίου 2010

Ανοχύρωτη πάλι η Αττική ... ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ !!!

Σε εξέλιξη είναι από το μεσημέρι η πυρκαγιά ανάμεσα στο Μικροχώρι Καλάμου και τον Βαρνάβα. Προκαταρτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι φωτιές στην Αττική είναι έργο εμπρηστών ή αποδίδονται σε αμέλεια κάποιων, διετάχθη από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ράικου.
Στον Κάλαμο η φωτιά μαίνεται σε χαράδρα μεταξύ της περιοχής Βαρνάβα και Καλάμου στην περιοχή Μικροχώρι. Καταβάλλονται προσπάθειες από την Πυροσβεστική για να αποτρέψουν την πυρκαγιά να φτάσει στο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ενώ ήδη ομάδα πυροσβεστών κατάφερε να απεγκλωβίσει τις μοναχές. Επίσης σύμφωνα με την πυροσβεστική αρκετά σπίτια έχουν υποστεί υλικές ζημιές από τη φωτιά.
Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στον Κάλαμο παίρνουν μέρος 100 πυροσβέστες με 6 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, 32 οχήματα και 14 υδροφόρες, 6 ομάδες πεζοπόρων καθώς και μία ομάδα εθελοντών. Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι μικροεστίες στη δασική έκταση ανάμεσα στο Λαύριο και το Σούνιο. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στο Άνω Σούλι. Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε νωρίτερα η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην Ανάβυσσο.
Στο μεταξύ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία τόσο στην επαρχιακή οδό Καπανδριτίου-Βαρνάβα όσο και στην περιφεριακή οδό του Βαρνάβα. Η αλλαγή στην κατεύθυνση του ανέμου στρέφει τη φωτιά προς την παραλία Καλάμου.

Πενήντα Πυροσβέστες μεταφέρονται από την Θεσσαλονίκη, με C-130, για τα μέτωπα της Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σ.Δ: Λόγω Υπηρεσίας όπως καταλαβαίνετε λίγο αργά ενημερώνω την σελίδα.
Από όσο είδα στις ειδήσεις τα μέτωπα είναι σε ύφεση. Άλλωστε ο άνεμος λίγο θα πέσει τώρα που βραδιάζει αλλά όχι πολύ. Αύριο έχουμε πάλι επικινδυνότητα διότι άρχισαν τα μελτέμια και εκεί που παλιά τα περιμέναμε πως και πως να δροσιστούμε τώρα φοβόμαστε για πυρκαγιές.
Στην Αττική μετέβη και η Α βάρδια των πεζοπόρων της 2ης ΕΜΑΚ, είναι τα 50 άτομα που λέει το παραπάνω άρθρο.
Για την Ατομική Ασφάλεια δύο λογάκια. Στην τηλεόραση είδα πολλούς συναδέλφους. Άλλοι να τηρούν τους κανόνες ατομικής ασφάλειας και άλλους να είναι απελπιστικά ΟΤΙ ΝΑ ' ΝΑΙ !!! Συνάδελφοι να φοράτε ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΦΟΡΏΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ και αν χαλάσει με λίγο ζελέ ξαναφτιάχνει!!!
Φωτεινό παράδειγμα ΣΩΣΤΗΣ ενδυμασίας - ατομικής προστασίας οι συνάδελφοι στην παραπάνω φωτό.
Και κάτι ακόμα. Πέρσι ο Κοντοκώστας και ο άλλος ο κλεφτοσυκάς ο μουστάκιας μας έκρυβαν. ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΊΗΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ !!! Φέτος ο Αρχηγός (αν και πέρσι αυτός συντόνιζε αλλά τους "εποχικούς" άλλος τους "έκρυβε") κάνει καλή δουλεία. Μας βγάζει στην πρώτη γραμμή, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ και ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ Π.Σ. ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΏΣ ΝΑ ΜΑΣ "ΚΡΥΒΕΙ" κυριολεκτικά και μεταφορικά ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777