18 Ιουλίου 2010

Μάχη όλη τη νύχτα με τις φλόγες στην Αττική.

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010 [ 08:55 ]
Σε ύφεση οι φωτιές σε Καπανδρίτι και Βαρνάβα - Μεγάλες καταστροφές σε δασικές εκτάσεις και περίβολους σπιτιών.

Περισσότερες από 50 πυρκαγιές ξέσπασαν το Σάββατο σε όλη τη χώρα (οι επτά στην Αττική), ενώ υψηλός είναι ο κίνδυνος για εκδήλωση φωτιάς και την Κυριακή σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Τον υψηλότερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν η Αττική και η νότια Εύβοια. Η ΕΜΥ προβλέπει για την περιοχή της Αττικής ισχυρούς ανέμους έως και 7 μποφόρ.
Υψηλός κίνδυνος και για την ανατολική Στερεά, βόρεια Εύβοια, βορειοανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες, ανατολικό Αιγαίο και σε όλη την Κρήτη εκτός από το νομό Χανίων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στα όρια Λακωνίας-Αρκαδίας στην περιοχή του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας στον Πάρνωνα. Για την κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Τρίπολη, τη Σπάρτη και Αστρος, ενώ ρίψεις έκαναν αεροσκάφη «πετζετέλ».
• Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη θέση Κεφαλονέρι του δήμου Οινούντος στη Λακωνία.
• Φωτιά, που γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο, ξέσπασε στη διάρκεια της ημέρας στο Άνω Σούλι Μαραθώνα και για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το μοναστήρι Μεταμόρφωση του Σωτήρος.
• Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και στα όρια των νομών Λακωνίας - Μεσσηνίας, στον Άγιο Νίκωνα Μάνης, σε αγροτική και δασική έκταση. Στο μέτωπο επιχειρούν δύο αεροπλάνα.
• Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά την εκδήλωσή της το απόγευμα φωτιά σε περιοχή με ξερά χόρτα κοντά στο ΚΤΕΟ Αναβύσσου.

Διαβάστε περισσότερα: ΒΗΜΑ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777