20 Αυγούστου 2010

Πυρκαγιά στο Θυμάρι Παλαιάς Φώκαιας.

Αδρεναλίνηηηηηηηηη…..
Χαμός!!! Ενώ από το μεσημέρι, όλη η δύναμη της Π.Υ. Λαυρίου βρισκόταν σε κατάσβεση στο Ντογάνι Κερατέας (ΠΑΛΙ!!!!!!!!!!!) και ενώ είχε ελεγχθεί πλήρως η πυρκαγιά και χαλαρώνανε τα πνεύματα, κατά τοις 16:15 το απόγευμα, Πανικός. Ξαφνικά αρχίζει να χτυπάει το τηλεφωνικό κέντρο 199 και το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Λαυρίου , για μεγάλη και άκρως επικίνδυνη πυρκαγιά στο Θυμάρι Παλαιάς Φωκαίας. Πυκνοκατοικημένη περιοχή με τα πεύκα μέσα στις αυλές των σπιτιών και δύο δρόμους πάρα πολύ στενούς.
Η απόσταση ανάμεσα στα δύο σημεία περίπου 20 χλμ, σε δρόμο επαρχιακό στενό με πολλές στροφές.
Οι σειρήνες να ουρλιάζουν σαν δαιμονισμένες Τα οχήματα να περνάνε μέσα από την Ανάβυσσο και την Παλαιά Φωκαία το ένα πίσω από το άλλο. Τα οχήματα των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας να ξεφυτρώνουν από παντού. Η Αφροδίτη να κόβει βόλτες πάνω από την φωτιά, απειλώντας την με αφανισμό. Οι άντρες να τρέχουν με όλες τους τις δυνάμεις στήνοντας εγκαταστάσεις και χτυπώντας το θηρίο στην καρδιά. Η μάχη τρελή και λυσσαλέα.
ΣΤΟΠ. Ως εδώ!!! Δεν θα κάψεις σπίτι. Δεν θα κάψεις τον Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου. Δεν θα κάψεις ούτε ένα θάμνο ακόμη. ΤΕΛΟΣ…
Και η χαριστική βολή από την Αφροδίτη (ακρίδα) δύο ρήψεις.
Χαμόγελα παντού… 18:45, αρχίζει η εκκαθάριση.
Δόξα Τω Θεώ, χωρίς τραυματίες και αυτή τη φορά. Δόξα Τω Θεώ!
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους πρώτους που φτάσανε στο σημείο, ίσως και πρώτοι, ήταν οι άντρες της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Οι έφεδροί μας ήταν παρόντες σε όλη την διάρκεια της πυρκαγιάς, μέσα στο μέτωπο.

Από την πρώτη γραμμή
Ιδομενεύς


Σ.Δ: Μία ακόμα γλαφυρότατη ανταπόκριση από μέτωπο πυρκαγιάς από τον συνάδελφο Εθελοντή Πυροσβέστη του Π.Σ. Ιδομενέα. Σε ευχαριστώ συνάδελφε και για τις φωτό.
Θα μου επιτρέψετε για μια ακόμη φορά να αναφερθώ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ας γίνομαι κουραστική όταν όμως ακούω ότι έχουμε τραυματισμούς συναδέλφων διότι δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας τότε δεν μπορώ να μην σχολιάσω.
Θα ήθελα εδώ επί της ευκαιρίας να δείτε τις φωτογραφίες που μου έστειλε ο Ιδομενέας και παρατήρησα τα παρακάτω. Στην φωτό 1 και 2 βλέπουμε συνάδελφους μόνιμους να επιχειρούν κατάσβεση, άλλους φορώντας απλά μπλουζάκια με κοντά μανίκια και άλλους με σηκωμένα τα μανίκια του χιτωνίου, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΡΑΝΟΣ, ενώ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΜΑΣΚΑ εκτός από έναν συμβασιούχο που και αυτός την έχει κρεμασμένη στον λαιμό. Στην 3 φωτογραφία (εκκλησία) θα δείτε ένα παρολίγον ατύχημα. Θα παρατηρήσετε λοιπόν εθελοντή με πορτοκαλί μπλουζάκι να κατρακυλάει κυριολεκτικά το ρέμα δίπλα στο εκκλησάκι και ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΡΑΝΟΣ !!! Τον βοήθησε η Παναγία και δεν άνοιξε κάνα κεφάλι.

Σε κάποια άλλη φωτογραφία σε συναδελφική σελίδα είδα συμβασιούχο να ΕΧΕΙ ΔΕΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟ ΧΙΤΏΝΙΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΡΑΝΟΣ και να κατεβένει γκρεμό !!!

Το ίδιο τυχερός δεν στάθηκε όμως συνάδελφος συμβασιούχος πυροσβέστης σε κατάσβεση πυρκαγιάς στην Λευκάδα σήμερα όταν τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΡΑΝΟΣ !!! Καλή αναρρωση να έχεις εσυνάδελφε !!!

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ - ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΓΙΕΙΣ ΑΛΛΆ ΠΙΘΑΝΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ (μην πω τίποτε άλλο) ΣΕ ΚΆΠΟΙΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΩΝ ΕΠΌΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΈΣΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ ΣΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ, ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΓΕΡΟΙ.....

ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,
ΝΑ ΤΗΡΕΊΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΎΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777