23 Αυγούστου 2010

Η Ανευθυνότητα και η Αδιαφορία Αιτίες Πυρκαγιάς !!!

Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ μας είναι μία από τις αιτίες πυρκαγιάς. Ανευθυνότητα όταν πετάμε μπάζα και σκουπίδια στα ρέματα, εστίες Νο 1 για εκδήλωση πυρκαγιάς. Όταν δεν σεβόμαστε οι ίδιο τον χώρο, το περιβάλλον στο οποίο ζούμε εμείς και τα παιδιά μας τότε αυτό είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα μας εκδικηθεί.
Μια τέτοια περίπτ3ωση πυρκαγιάς κατά πάσα πιθανότητα είναι και αυτή που παραλίγο να μας στοιχίσει εδώ στην περιοχή Πολυδενδρίου Λαγκαδά το όμορφο δάσος της "Μάρος" όταν προχτές το μεσημεράκι ξέσπασε πυρκαγιά από εστία σκουπιδιών και μπάζων που κάποιοι ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ πέταξαν στο ρέμα κοντά στο δάσος. Ευτυχώς η επέμβαση των συναδέλφων από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λαγκαδά ήταν ΑΜΕΣΗ, παρ όλη την έλλειψη σε άνδρες που είχε διότι κάποιοι είχαν σταλεί προς ενίσχυση σε πυρκαγιά στην Ολυμπιάδα, και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ και γλιτώσαμε τα χειρότερα.
Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των περισσότερων πολιτών αλλά και η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ είναι μια άλλη αιτία που καιγόμαστε.
Μία τέτοια περίπτωση είναι πάλι στο χωριό Πολυδένδρι Λαγκαδά που κάποιοι βρήκαν πιο εύκολο να πετάξουν σκουπίδια και μπάζα 100 μέτρα από το μεγαλύτερο δάσος της περιοχής από τα να τα μεταφέρουν στον ΧΥΤΑ. Το δάσος περνάει κυριολεκτικά μέσα από 3 χωριά.
Προσωπικά ενημέρωσα το ΚΑΕ και την Υπηρεσία μου ενώ ένα άλλος συνάδελφος από το χωρίο τον ΔΗΜΟ. Δυστυχώς όμως 10 μέρες τώρα τα μπάζα (από εύφλεκτα υλικά) παραμένουν στο σημείο όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, την οποία τράβηξα εχτές, και κανείς δεν ενδιαφέρετε να τα μαζέψει ή να τα σκεπάσει τουλάχιστον.
Η αδιαφορία του Δήμου της περιοχής για την κατάσταση αυτή είναι πέρα για πέρα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ !!!
Το να κλαίμε μετά από μια πυρκαγιά πάνω στις στάχτες του δάσους είναι τουλάχιστον υποκριτικό γιατί
ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ !!!
Οι φωτογραφίες είναι από το συμβάν στην "Μάρο" και από την "νέα" χωματερή που προσπαθούν να "φτιάξουν" κάποιοι κοντά στο δάσος Πολυδενδρίου - Πέντε Βρυσών με την ανοχή του Δήμου.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777