25 Αυγούστου 2010

Επιστολή Διαμαρτυρίας από την ΠΟΣΠΥΔ προς τον Υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ

Μέγαρα, 24 Αυγούστου 2010
Αρ. Πρωτ: 480

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
βρισκόμαστε πλέον εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, οι συμβασιούχοι πυροσβέστες δίνουν τιτάνιο, καθημερινό αγώνα καθ’ όλο το 24ωρο, να διαφυλάξουν το φυσικό πλούτο και τις ζωές των Ελλήνων πολιτών. Πέραν όμως του καθημερινού αγώνα που δίνουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, διαπιστώνεται πλέον κάθε μέρα ότι η 8μηνη εργασία μας έγινε έως 7 μήνες, μέσα ατομικής προστασίας δεν χορηγήθηκαν και δεν φαίνεται να γίνονται κι ενέργειες να χορηγηθούν στο μέλλον. Ήδη υπάρχει περικοπή των υπερωριών απασχόλησης καθώς και των ημερών εκτός έδρας.
Σε όλα αυτά έχουν έρθει να προστεθούν και οι δηλώσεις του Υφυπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Σπύρου Βούγια ότι είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί νομοθετική ρύθμιση για την εργασιακή μας αποκατάσταση στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής (24/8-9/9) στη συνέχεια όμως τονίσατε κ. Υπουργέ ότι πριν το θέμα φτάσει στη Βουλή πρέπει να συμφωνήσουν οι Υπουργοί Εσωτερικών κ. Ραγκούσης, Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, το Υπουργικό Συμβούλιο και έπειτα να έρθει στη Βουλή. Πέραν των παραπάνω, πληροφορηθήκαμε ότι ο Υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στις 21/08/2010 και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «μέχρι τέλος του χρόνου στη Βουλή θα προσλαμβάνονται πυροσβέστες μόνο μέσω πανελλήνιων εξετάσεων καθώς και ότι δεν αποκλείονται να ισχύσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις και από το 2011». Παράλληλα στην τελευταία συνάντηση σας δηλώσαμε την αντίθεσή μας για το σχέδιο νόμου που προωθείται για τους εθελοντές οι οποίοι θα καλύπτουν έως 25% των οργανικών κενών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και καθότι έχει δημοσιοποιηθεί ότι πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και φημολογείται ότι θα υπάρξει ανασχηματισμός και πιθανόν να μην κατέχετε την θέση του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Σας καλούμε να μεριμνήσετε ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση μαζί σας και να προωθήσετε το συντομότερο δυνατό τη ρύθμιση δεδομένων των όσων έχετε δεσμευτεί και όσο υπάρχουν στο πόρισμα του ΠΡΟ.ΠΟ.
Σας υπενθυμίζουμε ότι οι συμβασιούχοι πυροσβέστες θα είναι παρόντες στις 12/9στη ΔΕΘ καθώς και στις 23/9 στον Άρειο Πάγο.
Κύριε Υπουργέ, θεωρούμε ότι και φέτος όπως και όλες τις χρονιές έχουμε πράξει το καθήκον μας στο ακέραιο και με το παραπάνω. Σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα σε ενέργειες προς επίλυση της εργασιακής μας αποκατάστασης. Έχουμε ήδη διανύσει 8 μήνες από τις δηλώσεις σας αλλά δεν έχουμε δει τίποτα. Στο χέρι σας είναι να αφήσετε κάτι ουσιαστικό για την εργασιακή αποκατάσταση των συμβασιούχων πυροσβεστών διαφορετικά και εσείς θα είστε όπως και οι προκατόχοι σας. Μόνο λόγια. Ελπίζουμε να μην επαναληφθούν οι ενέργειες του κ. Παυλόπουλου που δήλωνε παντού ότι θα μας μονιμοποιήσει και αμέσως μετά προκηρύχθηκαν εκλογές, και τελικά κ. Υπουργέ, όλα τα έργα θα φαίνεται ότι είναι ίδια και αλλάζουν μόνο οι ηθοποιοί. Κάντε κάτι άμεσα αν πραγματικά θέλετε να αφήσετε παρακαταθήκη στο Υπουργείο του ΠΡΟ.ΠΟ. Μας το οφείλει η πολιτεία και όλος ο πολιτικός κόσμος να προχωρήσει στην επίλυση του εργασιακού μας θέματος.
Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες και ενημέρωσή μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαντώνης Κων/νος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φαραντάκης Αλέξανδρος

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777